Connect with us

Matáv-összesítés

Dotkom

Matáv-összesítés

Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójának bevételei, elsősorban a mobil és nemzetközi üzletágak bevétel-növekedésének köszönhetően összességében nézve növekedést értek el 2002. I. félévben.

Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójának bevételei 9,2%-kal (euróban 17,3%) 287,5 milliárd forintra (1.181 millió euróra) növekedtek 2002. I. félévében 2001. I. félévéhez képest, elsősorban a mobil és nemzetközi üzletágak bevétel-növekedésének köszönhetően, amit némileg mérsékeltek az alacsonyabb vezetékes forgalmi bevételek. Az EBITDA 121,7 milliárd forintot tett ki, ez 9,1%-os növekedés, az EBITDA ráta 42,3%-ot ért el.

A nettó eredmény 37,7 milliárd forint (155 millió euró) volt, ez 14,5%-os csökkenés, mivel a nettó pénzügyi eredmény romlott a magasabb hitelállomány, az erősen csökkenő nettó árfolyam-nyereség és a swap-al összefüggő költségnövekedések hatására. Ezen túlmenően a kisebbségi részesedések (MakTel) és a társasági adó (Westel) jelentősen megemelkedtek 2001. I. félévhez képest.

A nettó adósság-állomány az időszak végére jelentősen, 415,1 milliárd forintra nőtt (254,5 milliárd forint volt 2001. I. félévben) a Westel akvizíció következtében. Ugyanakkor a nettó adósságállomány 27,8 milliárd forintos csökkenést mutatott 2001. év végéhez képest, ennek következtében a nettó adósság összes tőkére (nettó adósság+saját tőke+kisebbségi részesedések) vetített aránya 43,4%-ra csökkent a tavaly év végi 46,6%-ról.

Straub Elek elnök-vezérigazgató elmondta: „Összességében elégedett vagyok a vezetékes, mobil és nemzetközi szegmenseink kiegyensúlyozott teljesítményével. A Csoport első féléves eredménye tükrözi, hogy jó úton haladunk nemcsak a megfelelő pénzügyi eredmények elérése, hanem stratégiánk sikeres megvalósítása irányába. Meg kívánom erősíteni egyúttal, hogy várakozásunk szerint el fogjuk érni a 2002. évre kitűzött és nyilvánosan meghirdetett célkitűzéseinket.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom