Connect with us

technokrata

Vége az Internetről érkező féregáradatnak?

Dotkom

Vége az Internetről érkező féregáradatnak?

A Symantec Norton Antivirusának 2003-as verziója egy igen kellemes tulajdonsággal bíró résszel is kibővült: a worm blocking révén megszűnhet a féreginvázió.

Több újításon is átesett a Norton Antivirus 2003; ezen fejlesztések között az egyik legfontosabb talán a worm blocking-nak nevezett képessége, melyet bekapcsolva kiküszöbölhető az Interneten keringő férgek okozta fertőzés. Laura Garcia, a Norton Antivirus termékmenedzsere elmondta, hogy az Internetről érkező rosszindulatú kódok messze legnagyobb számát kitevő férgekre jellemző tevékenység szűrésével gyakorlatilag eliminálhatók a jelenleg ˝forgalomban˝ levő fenyegetések nagy része.

Mitől olyan nagy újdonság ez? A NAV 2003 mindezt úgy képes megtenni, hogy nem tölt le semmiféle víruslistát, egyszerűen a működési elvet veszi alapul – azaz heurisztikus keresési eljárást alkalmaz.

Szintén nagy előrelépés az azonnali üzenőprogramokon (AOL AIM, Yahoo Messenger stb.) keresztül terjedő vírusok szűrése. Eddig ugyanis ez egy meglehetősen elhanyagolt terület volt az antivírus szoftverek tekintetében, pedig az ezen terjedési felületet használó kártevők száma egyre nő. A szűrést minden egyes üzenethez csatolt file és az üzenetek megvizsgálásával éri el a NAV 2003.

Ráadásul tovább egyszerűsödik a szoftver használata is: még tovább lett automatizálva ugyanis a bejövő kártevőkkel szembeni fellépés – a fenyegetés mértékét kielemzi a NAV 2003, majd eltünteti a rendszerből. A felhasználó mindebből csak egy üzenetet fog látni, melyben a program közli vele: elvégezte a munkát.

A szeptember elején piacra kerülő szoftver alapára 50 dollár lesz, a professzionális verzióért 70 dollárt, az upgrade verzióért pedig 30 dollárt kell majd kifizetni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák