Connect with us

Symantec Enterprise Security Manager: új alkalmazásmodulok

Dotkom

Symantec Enterprise Security Manager: új alkalmazásmodulok

A Symantec bejelentette két Symantec Enterprise Security Manager alkalmazásmodulját, a Symantec ESM for Databases 3.0-t és a Symantec ESM for Firewalls 2.0-t.

A Symantec Enterprise Security Manager (ESM) alkalmazásmodulok tökéletesen integrálódnak a Symantec ESM 5.5-be, mely egy széleskörű szolgáltatásokkal ellátott sérülékenységvizsgálati megoldás, és amely az IT biztonsági adminisztrátoroknak a nagyvállalati kockázat csökkentésének önálló módját kínálja a biztonsági szabályzatok betartásának és a biztonság értékelésének automatizálása és központosítása által.

A Symantec ESM 5.5 automatizálja a biztonsági rések felfedezését és mindennemű eltérést a biztonsági szabályzattól – mindezt egyetlen helyről. Az IT biztonsági adminisztrátorok gyorsan és költséghatékonyan hozhatják létre az alapszabályokat, és mérhetik ezen feltételek teljesülését, így azonosítva azokat a rendszereket, melyek nem felelnek meg, majd ugyanilyen egyszerűen javíthatják ki őket, hogy a szabályzatok betartása teljes legyen. Az ismétlődő feladatok automatizálásával az ESM lehetővé teszi az adminisztrátoroknak, hogy a redundáns műveletek nyűgjéből kiszabaduljanak, ezáltal erőforrások takaríthatóak meg, a felhasználók központosított konzolon nézhetik meg saját pillanatnyi értékelésüket a hálózati biztonsági szabályzatoknak való megfelelésükről.

Olyan eszközöket biztosít, melyekkel a biztonsági szakértők előre definiált szabályzatokat hozhatnak létre minden hálózati rendszer számára, és méréseket végezhetnek ezen szabályzatok ellenében. A Symantec ESM 5.5 1500-nál több biztonsági ellenőrzést képes elvégezni minimális hatással a hálózat teljesítményére olyan sok gépből álló hálózatok esetén is, melynek gépei különféle operációs rendszert futtatnak, mint a Windows NT, Novell NetWare, OpenVMS és különböző UNIX változatok.

Az ESM alkalmazásmodulok telepítsd-és-védd jellegű megelőző eszközök, melyeket a szabályzatok kezelésének operációs rendszeren túli kiterjesztésére fejlesztettek ki, hogy így biztosítsák a megfelelőséget és a kritikus e-üzleti rendszerek védelmét.

Az alkalmazásmodulok új, kifinomult eszközöket mutatnak be az alkalmazások biztonságosabbá tételére, mint a jelszó erősségének ellenőrzése, javítófoltok és szükségtelen szolgáltatások vizsgálata, a biztonsági szabályzatoknak való megfelelés ellenőrzése és kikényszerítése által pedig az adminisztratív terheket is csökkenteni képesek. Az ESM alkalmazásmodulok tartalmaznak az ISO 17799 szabványra, valamint az iparág egyéb legjobb gyakorlati tapasztalataira, szabványaira és kutatásaira alapozott előre definiált szabályzatokat, melyek egyes alkalmazások és operációs rendszerek kombinációira vonatkozva még az egyedi biztonsági rések védelmére is képesek.

Az új Symantec ESM for Databases 3.0 az Oracle adatbázisok védelmére szakosodott, míg az új Symantec ESM for Firewalls 2.0 a Symantec Enterprise Firewall és a Checkpoint Firewall védelmét egészíti ki a megfelelő szabályzatokkal. A korábban megjelent Symantec ESM alkalmazásmodulok között megtalálható az ESM for AntiVirus 1.0 (Symantec AntiVirus Corporate Edition) és az ESM for Web Servers 2.0 (IIS, iPlanet és Apache).

Az ESM és az alkalmazásmodulok a Symantec automatizált LiveUpdate szolgáltatásával integráltak, mely egyetlen központi munkahelyről biztosítja a legújabb biztonsági ellenőrzések biztonságos távoli frissítését és terítését a Web vagy a nagyvállalati intranet használatával. A megoldás mögött a Symantec Security Response áll. Ezenkívül a Symantec Security Response gyors reakciót biztosít a biztonsági védelem részére az incidensjelentési programjával, beleértve a vészhelyzeti szignatúrák, definíciók és szabályzatok kiadását, és a kifelé irányuló kommunikáció által, mint pl. a riasztási szolgáltatások.

A Symantec ESM 5.5, a Symantec ESM for AntiVirus 1.0, a Symantec ESM for Web Servers 2.0 és az új Symantec ESM for Databases 3.0 már kapható a Symantec világméretű értéknövelt viszonteladói, disztribútori és rendszerintegrátori hálózatában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom