Connect with us

technokrata

A Bertelsmann-káosz tovább folytatódik

Dotkom

A Bertelsmann-káosz tovább folytatódik

A Bertelsmann vezetőségének tagjai a német médiaóriás egyes divízióinak veszteséges e-kereskedelmi tevékenysége miatt – sorozatban – távoznak a vállalattól.

Klaus Eierhoff a DirectGroup könyv- és lemezklub divízió vezetői székéből távozik, mindez pedig arra utal, hogy a vezetőség türelme elfogyott a részleg veszteséges e-commerce tevékenysége miatt.

„A távozásokat az eredményezte, hogy a vezetőségben összekülönböztek a vélemények a fogyasztók megközelítése érdekében felhasznált stratégiákkal kapcsolatban” – állítják a Bertelsmann illetékesei.

Eierhoff helyét Ewald Walgenbach, a csoport üzemeltetési igazgatója veszi át, aki nemrégiben érkezett az RTL-től. Egyelőre azonban nagy az esély arra, hogy Walgenbach szerepe csupán időleges lesz a vállalat életében.

A zavarok Thomas Middelhoff vezérigazgató múlt havi távozása után kezdődtek, mikor a többségi részvényesek vitába keveredtek egymással a magántulajdonban lévő csoport stratégiáit illetően.

Gunter Thielen, a Bertelsmann új vezére, már így is számtalan dolgot megoldott a német médiaóriásként rámaradt örökségből – a vállalat hátramenetét egy központosított működéssé sikerült alakítania, valamint a vállalatóriás különböző egységei között is előmozdította a szorosabb kapcsolatot és elősegítette a hatékonyabb együttműködést – ám a keze nem tudott mindenhova elérni.

Mindenesetre a DirectGroup körüli káoszt és vezetőségi cseréket a legtöbben Middelhoff számlájára írják, szerintük ugyanis a divízióba ölt jó néhány millió nem éppen a legmegfelelőbb internetes stratégiát hordozta magában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle