Connect with us

technokrata

Túlmelegedő Toshiba notebookok

Dotkom

Túlmelegedő Toshiba notebookok

A Toshiba egyes notebookjai túlmelegednek s az ehhez készített javítás nem megfelelően kezeli a problémát – ezt akarják bebizonyítani azon tulajdonosok, akik peres eljárást indítottak a távol-keleti cég ellen.

Két Pentium III processzorral rendelkező noteszgépet érint a nemrég indult ügy: a Satellite 5005-S504-et valamint a Satellite 5005-S507-et. Tulajdonosaik szerint ugyanis ezen mobil számítógépek túlságosan felmelegszenek használat közben.

Ennek elhárítása érdekében a távol-keleti gyártó kiadott egy BIOS-frissítést, mely – a Toshiba szerint – megoldja a túlmelegedés problémáját, mégpedig azáltal, hogy a számítógépes munkát energiahatékonyabbá teszi. A noteszgépek tulajdonosai szerint ezen javítás telepítésével a Satellite 5005-ösök teljesítménye visszaesik.

E visszaesésnek több oka is lehet: köztudott, hogy a legnagyobb hőforrás egy számítógép belsejében a processzor és a grafikus kártya chipje. Értelemszerűen ezen alkatrészek órajelének mérséklésével az eldisszipált hő mennyisége is csökken valamelyest, ám ez az összteljesítmény rovására megy. Ugyanakkor más, hibás beállítás is okozhat túlmelegedést – az igazság kiderítése azonban még várat magára.

Ugyan több száz elégedetlen ügyfelet szerzett a ˝hőtermelő˝ noteszgéppel magának a cég, a vádat mégiscsak két felperes indította (július 23-án). A jogi csatározás tovább zajlik, a felhasználóknak viszont csak két választásuk maradt: lassabb működés vagy túlhevülő noteszgép.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle