Connect with us

technokrata

SUN ONE: vezető szerep a nemzetközi piacon

Dotkom

SUN ONE: vezető szerep a nemzetközi piacon

A Sun Microsystems technológiáját alkalmazza számos hazai vállalaton kívül az elektronikus aláírás-hitelesítésre képes rendszer is.

A számos díj és független minősítés is alátámasztja azt a tényt, miszerint a Sun Microsystems Sun ONE portálszervere vezető szerepet tölt be a nemzetközi portálpiacon. Ezek közül a legújabb az amerikai CMP Media által július végén odaítélt „Legjobb vállalati portál alkalmazás” cím, amellyel immár az ötödik rangos nemzetközi díjat szerezte meg a SunONE portál a közelmúltban. A Sun technológián alapuló portál-megoldások hatékonyságát az egyes esetekben 250%-ot is elérő befektetés-megtérülési (ROI) mutató is alátámasztja, amely nagyban hozzájárul a rendszer nemzetközi és hazai sikeréhez. A hazai vállalatok is számos esetben alkalmazzák a Sun technológiáját vállalati portáljaik kialakításakor.

A SunONE Portal piaci sikerét a nemzetközi díjakon kívül az amerikai Delphi Group piackutató intézet felmérése is alátámasztja, amely szerint alkalmazása során 250%-os ROI (Return on Investment, azaz befektetés-megtérülés) érhető el, illetve a befektetés egy éven belül megtérülhet. A felhasználók érdeklődését jelzi, hogy ez az új termék volt az 2001-ben, amelyből a Sun a legtöbbet értékesítette a 300 főnél többet foglalkoztató vállalatok körében.

A Sun ilyen jellegű megoldásainak alkalmazására az egyik legújabb és legkiemelkedőbb példa a Szingapúri kormányzat által üzemeltetett portál, ahol Sun technológiára épített rendszerrel négymillió felhasználó igényeit közel 3000 online szolgáltatással elégíti ki az intézmény. Hazai környezetben a Sun Microsystems infrastruktúráját használja a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., a CIB Bank Rt. az internetes banki szolgáltatásaihoz, továbbá Magyarország leglátogatottabb portálja, az [origo].

A most kapott díj a SunONE Portal Server sokadik olyan független értékelése, amely szerint a vállalatok elvárásaira e termék nyújtja a legkedvezőbb megoldást. 2001 júliusában a Gartner Magic Quadrant jelentése szerint a termék piacvezető pozíciót töltött be, míg az eWEEK szintén e hónapban a „Perfect 5 Star” címmel jutalmazta a portálszervert. 2002 januárjában az amerikai Enterprise Magazine „Legjobb vállalati portál” közönségdíját kapta meg a SunONE Portal, ugyanebben a hónapban az amerikai Radicati Group piackutató értékelése szerint e termék vezette a vállalati portál-szerverek piacát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle