Connect with us

technokrata

A világ legnagyobb monitor-gyártó központja Kína

Dotkom

A világ legnagyobb monitor-gyártó központja Kína

A piaci adatokat tekintve két éven belül Kína lesz a világ legnagyobb monitor-gyártó központja. A monitor-eladások tavalyhoz képest jóval megugrottak az első negyedben, s a legyártott LCD monitorok száma már ebben az évben meghaladja a 3,5 millió darabot.

Kína válik a világ legnagyobb monitor gyártó központjává, valamint az ország belföldi értékesítési adatai azt mutatják, hogy kiugróan gyors növekedésre lehet számítani az elkövetkezendő két évben – állítja Te-Kuei Cheng, a tajvani székhelyű Photonics Industry & Technology Development Association´s (PIDA) ipari és technológiai kutatóközpont egyik elemzője.

A monitor-eladások Kínában az első negyedév során elérték a 2,638 millió darabot, amely 14,7 százalékos növekedés a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, míg a folyadékkristályos kijelzők áruforgalma 3,9 százalékról 4,1%-ra növekedett.

A tizenöt és a 17 hüvelykes LCD monitorok 65 százalékban, valamint 27,7%-ban teszik ki a belföldi értékesítést. Ám Cheng elemző szerint a folyadékkristályos monitorok már ebben az évben meghaladják a 3,5 millió darabot Kínában.

2001-ben a globális monitor-gyártás 100,8 millió darabot tett ki. Ebből a mennyiségből közel a felét Kínában (43,26 millió darab) gyártották. Kína a teljes termelésének több mint húsz százalékát (8,3 millió darab) értékesítette belföldi piacán 2001-ben. Előrejelzések szerint ez 2002-re 9,80 millió darabra növekszik, míg 2003-ban eléri a 11,81 millió darabot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek