Connect with us

Víruskészítők vád alatt

Dotkom

Víruskészítők vád alatt

A Goner nevű vírus készítői sok millió dolláros kárt okoztak szerte a világban. A tavaly decemberben letartóztatott tinédzserek ellen vádat emeltek Izraelben.

A Goner vírus elkészítésével gyanúsított öt 14-17 év körüli izraeli tinédzsert vád alá helyezték Izraelben. Mint ismeretes, a fiatalok még decemberben buktak le az általuk készített e-mailben, IRC-n és ICQ-n keresztül önmagát terjeszteni képes féreg elkészítésével. A ”Pentagone”, ”Goner” és ”Gone” néven elhíresült vírust egyébként Visual Basic-ben írták, és egy Gone.scr nevű állományban terjed.

A képernyőkímélőnek álcázott állomány lefuttatása után megkísérli lekapcsolni a számítógépen lévő vírusirtó programokat (megpróbálja letörölni ezeket), valamint továbbítja magát az Outlook címlistában szereplő összes címre. Ezenkívül, ha van mIRC program telepítve a számítógépre, ez alá egy backdoor programot telepít a féreg, amely lehetővé teszi, hogy a fertőzött gépről DoS-támadásokat (Denial of Service – elárasztásos támadás) intézzenek más, Internetre kapcsolt számítógépek ellen.

Az öt fiatal egyikét a vírus elkésztítésével, a másik négyet pedig terjesztéssel vádolják. Az olyan szervezetek szervereinek, mint például a NASA, blokkolásával okozott kár büntetése gyanánt több év börtönt is kiszabhatnak a tinédzser vírusírókra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom