Connect with us

technokrata

Létszámleépítés a Nokia-nál is

Dotkom

Létszámleépítés a Nokia-nál is

A finn Nokia bejelentette hálózati üzletági alkalmazottainak állománycsökkentését, mely során 900 fő az év végéig a divízió hatékonyságának javítása érdekében leépítésre kerül.

A kiadások csökkentésére hivatkozva kilencszáz fõs létszámleépítést jelentett be hálózati részlegnél a finn Nokia szerdán. A Nokia Networks jelenleg 19 ezer embert foglalkoztat, s a most kiadott közlemény szerint a leépítést – az üzletág létszámának öt százalékát – fokozatosan, az év végéig hajtják majd végre.

A Nokia esete nem egyedi, ugyanis az iparágat sújtó kereslet-visszaesés miatt egyre több hálózati berendezésekkel foglalkozó vállalat fontolgatja munkaerő-állományának leépítését. A kényszerítő piaci körülményekhez való alkalmazkodást gyakorlatilag egyik vállalat sem ússza meg, lesznek olyan cégek, ahol néhány embert küldenek el, de a nagyobbaknál százas elbocsátásokra is sor kerülhet.

A vezeték nélküli hálózati berendezések gyártói közül legutóbb a svéd Ericssonnál voltak leépítések, ennél a vállalatnál a 2001. elején még 107 ezer fõs alkalmazotti létszámot a jövő év végére 60 ezer alá viszik le. A mintegy 130 országban érdekeltséggel rendelkező Nokia alkalmazottainak létszáma június végén 53 ezer főre csökkent a 2000 év végi 60 ezerről.

A világ legnagyobb finn mobiltelefon-gyártója egy hónappal ezelőtti pénzügyi eredményeinek ismertetésekor részvényenkénti 0,19 eurós nyereségről számolt be, mely azt mutatta, hogy a második negyedév az elemzői és a vállalati várakozásnak megfelelően alakult.

A Nokia részvényeinek piaci árfolyama jelenleg majdnem 80 százalékkal olcsóbb a 2000. júniusi csúcsához képest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom