Connect with us

technokrata

Jóslat az internetes támadásokról – álriasztás?

Dotkom

Jóslat az internetes támadásokról – álriasztás?

Az FBI hétfőn tett közzé figyelmeztetését, miszerint nagyszabású DoS-támadások várhatók szerte az Egyesült Államokban, úgy tűnik azonban, hogy tévedtek.

Hétfő éjjel az FBI Nemzeti Infrastruktúravédelmi Központja figyelmeztette az USA Internet-szolgáltatóit, hogy nagyszabású támadások várhatók az Egyesült Államokban található webiste-ok és ISP-k ellen. Az FBI kiindulási pontként Nyugat-Európát nevezte meg.

Úgy tűnik azonban, hogy az adat- illetve kérelemelárasztásos támadásokról szóló felhívás tévesnek bizonyult. A szolgáltatók csak az egyébként szokásos mértékű hakceraktivitással találkoztak, a keddi csúcs egybehangzó vélemények szerint elmaradt.

A Keynote Systems website-forgalmat mérő cég eredményei szerint gyakorlatilag minimális eltérés volt csak az egyéb napok forgalmát tekintve kedden. Elad Yoran, a biztonságtechnikai szolgáltatásokkal foglalkozó Riptech igazgatója megerősítette a Keynote eredményeit. A Microsoft és a Yahoo website-jait, illetve belső hálózatait sem támadta meg senki, s a nagy amerikai Internet-szolgáltatók (Earthlink, AT&T Worldnet stb.) sem észleltek semmi különöset – az FBI figyelmeztetés vaklármának bizonyult.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle