Connect with us

technokrata

Sonera: 15 százalékos Zed-részesedés a Yahoo!-nak

Dotkom

Sonera: 15 százalékos Zed-részesedés a Yahoo!-nak

A finn Sonera 15 százalékos részesedést adott el Zed mobilkommunikációs tartalomszolgáltató leányvállalatából a Yahoo!-nak.

Mobilkommunikációs tartalomszolgáltató leányvállalatából (Zed) 15 százalékos részesedést adott el a finn Sonera OY mobilkommunikációs vállalat az amerikai Yahoo!-nak.

A kaliforniai portálóriás egyúttal a fennmaradó részvénypakett két éven belüli megvásárlására feljogosító opcióra is szert tett. Az ügylet konkrét pénzügyi részletei nem kerültek nyilvánosságra.

A Sonera tájékoztatása szerint a Zed és a Yahoo! együttesen kívánnak fellépni a mobil tartalomszolgáltatások piacán Európában. A mobil hálózaton belüli chat-szolgáltatás, a csengőhangok, valamint képek és hírek küldése először Németországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban lesz elérhető.

A Sonera papír 52 heti maximuma 6,35, minimuma pedig 3,19 euró volt. A legutolsó osztalék 0,09 euró volt, az egy részvényre eső nyereség (EPS) pedig 0,44 euró.

A Yahoo! az idei második negyedévben 21,4 millió dolláros (5,4 milliárd forint) nettó nyereséget mutatott ki (részvényenként 3 cent), azonban tavaly az azonos időszakban még 48,5 millió dolláros hiányt termelt. A pénzügyi elemzőket is meglepő adatok szerint az internetes piac gyengélkedése ellenére másfél év folyamatos veszteséges működés után a cég újra nyereséges volt a szóban forgó pénzügyi időszakban.

Az egy évvel ezelőtt beiktatott új elnök vezérigazgató Terry Semel a fizető ügyfelek számát 600.000-ről 1 millióra emelte, a nem jövedelmező ágazatokat (például európai aukciós oldalakat) pedig módszeresen leállította. Semel szerint a cég a harmadik negyedévre további 11%-os bevétel-növekedésre számít.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle