Connect with us

Az EU-Bizottság engedélyezte a Hitachi-IBM üzletet

Dotkom

Az EU-Bizottság engedélyezte a Hitachi-IBM üzletet

A Hitachi megkapta az EU-Bizottság engedélyét az IBM veszteséges merevlemez-üzletágának felvásárlására.

A Hitachi megkapta az EU-Bizottság engedélyét az IBM veszteséges merevlemez-üzletágának felvásárlására – közel 2,05 milliárd dollár vételárért. A döntéssel az EU-Bizottság vezető szerephez juttathatja a Hitachit a mobil készülékek merevlemez-piacán, azonban az alacsony vámtételek más gyártók számára is lehetőséget adnak a versenyre.

A Hitachi a felvásárolt üzletágat a saját hasonló tevékenységi körével összevonva 70 százalékos saját részes vegyes vállalatként alapítja újra, amit három év leforgása alatt száz százalékosra bővít.

A Hitachi a vállalkozás működési eredményét a 2003. áprilisával kezdődő pénzügyi évben, az értékesítési árbevétel ötmilliárd dollár fölé emelésével párhuzamosan tervezi nyereségessé tenni. Külső megfigyelők ezt az átszervezés magas költségigénye miatt kétségesnek tartják.

Emellett a Hitachi az első negyedévben csökkenő veszteségről számolt be, miután mérsékelte kiadásait. A tokiói alapítású vállalat 8 milliárd jenes (66,7 millió dollár) deficitet könyvelt el a június 30-ával végződő három hónapban, míg korábban több mint négyszer ekkora – 34 milliárd jen – volt a deficit. A forgalom 4 százalékkal, 1,89 trillió jenre csökkent.

A Hitachi hatalmas létszámleépítést hajtott végre, és számos gyárát zárta be a tavalyi rekord veszteséget követően – annak érdekében, hogy az idei pénzügyi évben 240 milliárd jent takarítson meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom