Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cesky Telecom: csökkenő nyereség

Dotkom

Cesky Telecom: csökkenő nyereség

A privatizálás előtt álló cseh távközlési csoport, a Cesky Telecom első félévi nyeresége a vártnál is nagyobb mértékben csökkent.

A Cesky nettó profitja 2,63 milliárd koronára (85 millió dollár) csökkent az előző évi 2,93 milliárd koronáról. A Reuters által megkérdezett elemzők 2,78 milliárd korona nyereségre számítottak. Az idei első félévi nyereség a legalacsonyabb azóta, hogy 1995-ben a Swisscom és a KPN konzorciuma 27 százalékos részesedést vásárolt a cégben.

A Cesky mobiltelefonos cége, az Eurotel nettó nyeresége 3,16 milliárd koronára mérséklődött az egy évvel korábbi 3,34 milliárdról, holott a szakértők profitnövekedést vártak. Az ágazati cég bevétele 5 százalékkal 13,86 milliárd koronára esett. Az egy felhasználó utáni havi átlagos bevétel 29 százalékkal 610 koronára (19,70 dollár) süllyedt.

Eladásai elsősorban mobiltelefonos Eurotel cége miatt hanyatlottak, ugyanis a vállalat vezetékes távközlési ágazatának nyereségét nagyban csökkentette az, hogy a csehek mind többet telefonálnak mobiltelefonról, emellett közrejátszott az is, hogy új riválisok jelentek meg a piacon. A Cesky mobiltelefon ágazatát ugyanakkor komolyan sújtotta a gazdasági növekedés lassulása is.

A cseh kormány várhatóan napokon belül dönt, hogy kinek adja el a Cesky 51 százalékát: vagy a Deutsche Bank vezette csoportnak, vagy pedig a CVC Capital Partners vezette konzorciumnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés