Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pannon GSM: kiegyensúlyozott működés

Dotkom

Pannon GSM: kiegyensúlyozott működés

A Pannon GSM három hónap alatt 40 milliárdos bevételre tett szert, egy év alatt pedig hétszázezer új Pannon-előfizetőt szerzett.

A Pannon GSM Távközlési Rt. 2002. második negyedévében 1,21 milliárd norvég korona, azaz 38,3 milliárd forint árbevételt ért el, kamat és adófizetés, értékcsökkenés és tőketörlesztés előtti (EBITDA) eredménye pedig 455 millió korona, mintegy 14,6 milliárd forint – közölte a távközlési cég norvég anyavállalata, a Telenor pénteken.

A Pannon GSM az év első felében 1,91 milliárd norvég korona, azaz 60,5 milliárd forint árbevételt ért el, az EBITDA összege 705 millió korona, azaz 22,3 milliárd forint volt. A társaság bevételarányos eredménye az első félében 36,9 százalék, míg a második negyedévben 37,6 százalék volt. A második negyedévben a társaság előfizetőinek száma 719 ezerrel növekedett a 2001 első félévi időszakához képest.

A cég a második negyedben 10 milliárd forintot fordított beruházásra, elsősorban a Telenor tartós értéknövelési törekvései miatt. Ennek ellenére az EBITDA-CAPEX margin 12%-os értéke nem a legkiemelkedőbb. Mindenesetre a második negyedévben Magyarország második legnagyobb mobilcégét továbbra is a kiegyensúlyozott működés jellemezte.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés