Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megromlott a kapcsolat a HP és a Dell között

Dotkom

Megromlott a kapcsolat a HP és a Dell között

A HP azonnali hatállyal felmondta a Dell-lel 8 évvel ezelőtt kötött viszonteladói szerződését. A Dell nem forgalmazhat többé HP nyomtatókat, szkennereket, kéziszámítógépeket és digitális kamerákat sem.

Diane Roncal, a HP szóvivője keddi nyilatkozatában elmondta: tájékoztattuk a Dell vezetőségét, hogy a jelenlegi fennálló viszonteladói szerződést azonnali hatállyal felmondjuk. A felmondás oka a Dell azon törekvése, hogy saját márkanévvel beszáll a nyomtatópiacra.

Mike Maher, a texasi székhelyű Dell szóvivője értetlenségét fejezte ki, véleménye szerint túlzás a kapcsolat teljes megszakítása a Dell nyomtatók piacra kerülése miatt. A vita kiváltó oka Kevin Rollins, a Dell elnökének múlt heti bejelentése, mely szerint már megkötötték az egyezséget egy beszállítóval, így év végére Dell márkájú nyomtatókat dobnak piacra. Eddig a Dell csak viszonteladóként szerepelt a nyomtatópiacon, HP, Lexmar, Epson és Xerox termékekkel.

Elemzők szerint ez a lépés az első kardcsapás a HP és Dell közötti háborúban. A Compaq korábban jelentős piaci részesedést vett el a Delltől a PC piacon, most a Dell vág vissza saját nyomtatógyártással.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés