Connect with us

Hirdetés

technokrata

A negyedéves eredmények hatása az amerikai tőzsdére

Dotkom

A negyedéves eredmények hatása az amerikai tőzsdére

A vegyes vállalati negyedévek miatt általános visszaesés uralta az amerikai piacokat a keddi nap folyamán, az S&P 500 és a Nasdaq új öt éves mélypontot állított fel.

A vállalati negyedévek vegyes eredményeinek köszönhetően a Nasdaq 1.228,99 ponton zárt, amely 4,18 százalék (53,66 pont) csökkentés hétfőhöz képest. A 30 vezető iparvállalat DJIA mutatója 1,06 százalékkal (82,24 ponttal) 7.702,34 pontra süllyedt. Az S&P 500 2,7 százalékkal (22,15 pont) esett, ezzel 5 éve először 800 pont alá került.

A chipszektort a Novellus Systems gyenge kilátásai sújtották, a chipgyártó árfolyama 9,5 százalékkal esett, miután negyedéves nyeresége 80 százalékkal gyengült. A távközlés megítélését erőteljesen rontotta az egész szektor negatív kilátása – a Bellsouth, valamint az SBC profit-figyelmeztetése. A Lucent gyenge negyedéves jelentése után 21,4%-ot esett. A távközlési berendezés-gyártónál nem adtak előrejelzést a jelenlegi negyedévre, melyet a piac bizonytalanságával indokoltak.

Az AT&T amerikai távközlési konszern bizonytalan eredménye után csökkent a papírok árfolyama, de 7%-ot esett minden különösebb indok nélkül a Microsoft is, azonban a 3M emelkedni tudott. A Salamon Smith Barney leminősítette a Motorolát.

A fogyasztók mérséklődő kiadásai hatására az Egyesült Államok második legnagyobb helyi-hívásokat lebonyolító távközlési cége, az SBC Communications csökkenő profitról, valamint a vártnál kisebb bevételről számolt be. A távközlési vállalat szerint idei éves profitja szintén nem éri el a Wall Street várakozását. A cég részvényeinek árfolyama 66 centtel 23,30 dollárra csökkent.

Több mint 15 százalékkal estek és többéves mélypontra kerültek a Citigroup és a J.P. Morgan részvényei, miután gyanúba kerültek az Enron-botránnyal kapcsolatban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés