Connect with us

technokrata

Féregvírussal fertőzött online játékosok

Dotkom

Féregvírussal fertőzött online játékosok

Az online játékok szerelmesei fölé a héten kétszer is féregfenyegetés veszélye vont sötét felhőket, jónéhányuk meg is fertőződött az egyik legismertebb féreggel, a Nimdával.

Meglehetősen furcsa meglepetésben lehetett részük azon játszani vágyóknak, akik letöltötték a GameSpy Arcade 1.09-es változatát a héten – a szoftver ugyanis fertőzött volt, mégpedig a már nem éppen frissnek nevezhető Nimda vírussal. A GameSpy vezérigazgatója, Mark Surfas elmondása szerint pár nap alatt kétszer is megkapták a férget.

Kedd és szerda éjjelén a cég egyik letöltőszervere megfertőződött, amíg rutinműveleteket hajtottak rajta végre. Ugyan a karbantartás nem tartott sokáig, erre az időtartamra azonban lekapcsolták a vírusvédelmet, aminek következtében megtörtént a fertőzés. Az igazgató szerint a cég történetében ez volt az első (és második) ilyen eset.

A gombamódra szaporodó féreg pillanatok alatt 3 ezernél is több állományt fertőzött meg. Természetesen amint észlelték az eseményt, azonnal nekiláttak a takarításnak, de addigra már számos látogatónak sikerült ˝begyűjtenie˝ a Nimdát.

Az eset furcsa párhuzamosságot mutat a két héttel ezelőtti Microsoft-bakival, amelynek során a redmondi cég egyik fejlesztőeszköze fertőződött meg a Nimdával – a féreg második reneszánszát éli. Pedig egy kis odafigyeléssel mindkét eset meg nem történtté tehető lett volna.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp