Connect with us

A SUN összefog a konkurens Microsofttal

Dotkom

A SUN összefog a konkurens Microsofttal

A 2002. áprilisában az IBM, a Microsoft és a Verisign által alapított Internet-biztonságtechnikai szövetségbe a SUN Microsystems is be kíván lépni.

A közlemény szerint a SUN egy ipari szabvány kifejlesztését szeretné támogatni, mely később ingyenesen használható és terjeszthető lesz.

Hozzáértők szerint a SUN közreműködésével könnyebb lesz az új Internet-biztonsági szabvány egységesítése. Néhányan azonban azt is tudni vélik, hogy a SUN már kifejlesztett egy saját szabványt, melyet a szövetségben érvényesíteni szeretne.

A SUN közreműködése csak annyiban meglepő, hogy a két konkurens cég köztudottan nem áll jó viszonyban egymással. Tavaly szeptemberben Steve Ballmer, a Microsoft elnök vezérigazgatója kritizálta a SUN-t a digitális azonosítással kapcsolatos együttműködésük kapcsán, idén áprilisban pedig Scott McNealy a Microsoftot egy drogkereskedőhöz hasonlította.

A WS-Security célja egy olyan internetes biztonsági szabvány létrehozása, mely operációs rendszertől független, és az előző, Microsoft által 1999-ben kifejlesztett Simple Object Access Protocol (SOAP)-nál nagyobb biztonságot garantál. A SUN mellet a Cisco Systems, Intel, IONA, Netegrity, Novell, OpenNetwork, RSA Security és az SAP is támogatásáról biztosította a WS-Security-t.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom