Connect with us

technokrata

Interjú Nemes Dániellel, a telnet Magyarország leköszönő elnök-vezérigazgatójával távozásáról

Dotkom

Interjú Nemes Dániellel, a telnet Magyarország leköszönő elnök-vezérigazgatójával távozásáról

Nemes Dániel 6 év után távozik a telnet Magyarországtól, a Terminal ezzel kapcsolatban tett fel kérdéseket a cég elnök-vezérigazgatójának.

Az 1996-ban alapított telnet Magyarország Rt. egyike a legnagyobb hazai internetes társaságoknak. Tevékenységei közé tartozik az Internet hozzáférés-szolgáltatás, a tartalom- és website-fejlesztés és -kezelés, továbbá a hálózati biztonságtechnika elsősorban közepes- és nagyvállalatok illetve internetes cégek számára. A telnet Magyarország Rt. tulajdonában van a stop! Network, az egyik legnépszerűbb hazai általános portál. Főbb ügyfelei a CIB Bank, Colliers, Concorde Direct, Danubius Rádió, EMI Music, GlaxoSmithKline, HBW Express, HypoVereinsBank, IBM Magyarország, IDG Hungary, Klubrádió, Pannon GSM, Prím, portfolio.hu, Roxy Rádió, SUN Microsystems, Well.

Azonban Nemes Dániel, a részvénytársaság elnök-vezérigazgatója 6 év sikeres munka után bejelentette távozását.

Terminal – Nemes Dániel, mi a telnet Magyarország elnök-vezérigazgatói posztjáról való távozásának fő oka?

ND – A tulajdonosok egy kisebb részével nem egyformán képzeljük el a cég jövőjét, így nem tudom végrehajtani azt a stratégiát, amely szerintem működik – e nélkül pedig nem látom értelmet a maradásnak; Nem látom, hogy érdemben hasznára tudnék lenni a cégnek, illetve nem tudok őszintén jövőképet mutatni a kollégáknak és a partnereknek.

Terminal – Mint tudjuk Ön a telnet alapítója – ez nem késztetette maradásra? Mégis csak a saját gyermeke?

ND – Igen, én alapítottam 1996-ban a telnetet, és azóta is én vezetem. Nagyon nehéz volt a döntés, de a korrektség kedvéért meg kellett tennem, hiszen ez meg mindig kevésbé rossz megoldás, mintha az emberi és szakmai hitelemet veszteném el.

Terminal – Az utóbbi időben tett nyilatkozatai – például a MATÁV-ról – hozzájárultak a távozásához?

ND – Nem. A MATÁV-val gyakorlatilag a cég megalapítása óta üzleti vitákban állok, és néha meglehetősen markáns véleményt fogalmazok meg velük szemben. Ugyanakkor ez egy üzleti és nem érzelmi kérdés, biztos vagyok benne, hogy a MATÁV-nál lényegesen rosszabb ´ellenféllel´ is találkozhattam volna.

Terminal – Távozása után meddig szeretne pihenni?

ND – Néhány hétre gondoltam, hiszen gyakorlatilag 6 éve nem pihentem; utoljára 2,5 éve voltam szabadságon 2 munkanapot. Teljesen elfelejtettem, milyen is a pihenés, persze ha megtetszik, lehet, hogy tovább gyakorlom… de ez nem valószínű.

Terminal – A következő munkahelye hasonló lesz, vagy teljesen váltani szeretne?

ND – Ezen még nem gondolkodtam. Nem új kihívások miatt távozom, hanem azért, mert a jelenlegi helyzetet nem látom fenntarthatónak. Vannak ajánlataim, de egyáltalán nem biztos, hogy bármelyiket elfogadom. Most az átadással vagyok elfoglalva, legkorábban 2-3 hét múlva szeretnék ezzel a kérdéssel foglalkozni.

Terminal – A telnet tulajdonosai hogyan fogadták a huszárvágást?

ND – A tulajdonosokat időben tájékoztattam, de az álláspontjukat még nem alakították ki, vagy legalábbis nem közölték velem.

Terminal – Köszönjük az interjút, jó pihenést!Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle