Connect with us

technokrata

A WorldCom és az Alcatel miatt dráma a BÉT-en

Dotkom

A WorldCom és az Alcatel miatt dráma a BÉT-en

A WorldCom-krízis miatt nagyméretű árfolyamzuhanás jellemezte mind a hazai mind a nemzetközi tőzsdéket egyaránt. Az esés élén főként a telekom-cégek álltak. A BUX 7.241 pontig esett, azonban Európában és New Yorkban délutánra némileg enyhült az eladási hullám.

A várakozásoknak megfelelően drámai esésbe fordultak a tőzsdék az egész világon, súlyos veszteségeket szenvedtek el a távközlési részvények – főként az amerikai WorldCom telefon- és adatforgalmi szolgáltatónál előző nap feltárt hatalmas könyvelési visszaélés miatt.

Japán nyitotta meg a zuhanós napot hajnalban, s a WorldCom-botrány által okozott helyzetet tovább súlyosbította a francia Alcatel profit-figyelmeztetése.

A BUX 7.241 pontig esett, 4,2 százalékos zuhanással, a MATÁV 55 forintos esése 6,6 százalékkal értékelte le a részvény árát. Az európai tőzsdéken is 3-4 százalékos gyengülés volt tapasztalható napközben, mely estére 2 százalékra mérséklődött. London 2,2, Frankfurt 1,8, Párizs 1,7 százalék mínusszal nyugtázta a napot.

Délután a Nasdaq 3 százalék feletti zuhanással fogadta befektetőit, azonban a veszteség estére már 1,5 százalékra enyhült. A Dow Jones és az S&P is hasonló méretű csökkenést tudhatott magáénak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle