Connect with us

technokrata

A General Electric eladta E-commerce részlegét

Dotkom

A General Electric eladta E-commerce részlegét

Az amerikai General Electric keddi bejelentése szerint értékesítette az elektronikus kereskedelemre szakosodott GE Global eXchange Services (GXS) leányvállalatát.

Az amerikai óriáskonszern General Electric keddi közleménye szerint eladta B2B elektronikus kereskedelemre szakosodott GE Global eXchange Services (GXS) leányvállalatát. Az 1965-ben alapított cég 10%-os tulajdona a GE kezében marad, a 90%-a azonban a világ legnagyobb technológiai befektető cége, a Francisco Partners tulajdonába kerül. A 37 éves múlttal rendelkező GXS nemcsak az egyik legidősebb, hanem egyben legnagyobb B2B informatikai cég több mint 100.000 kereskedelmi partnerével.

A tranzakció révén a GE közelítőleg 500 millió dollár bevételhez jut, a közlemény szerint 2002. október 31-ig bezárólag befejeződik a tulajdon-átruházás. A GE indoklása szerint a GXS ugyan nyereséges, azonban az E-commerce nem tartozik a cég fókuszterületeihez. 2001-ben a GXS 602 millió dolláros forgalmat könyvelhetett el, ez az érték azonban 38 millió dollárral alacsonyabb a 2000. évi összegnél. Az idei évre szóló prognózis már csak 500 millió dolláros forgalmat jósol, mindezt 50-75 millió dolláros nyereség mellett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom