Connect with us

technokrata

A Cisco támogatja a NATO ˝Virtuális Selyemsztráda˝ projektjét

Dotkom

A Cisco támogatja a NATO ˝Virtuális Selyemsztráda˝ projektjét

A Cisco Systems hálózati eszközök adományozásával segíti a NATO tudományos programját, amely a közép-ázsiai és kaukázusi térségben működő kutatóintézeteket összekötő költséghatékony, gyors Internet-kapcsolat kiépítését célozza.

A tervek szerint a 2002. őszén induló „Virtuális Selyemsztráda” lehetővé teszi a közép-ázsiai és kaukázusi térségben található tudományos és akadémiai közösségek számára a nemzetközi kutatóintézetekkel való együttműködést. A több mint 3 millió dolláros költségvetésű projekt célja a szakadék szűkítése az információban gazdag és információban szegény nemzetek között.

A program elsődleges haszonélvezői Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Kazahsztán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán lesznek. A program során üzembe helyezésre kerülő, csúcstechnológiát képviselő műholdas rendszer révén 2004-re jelentős mértékben megnövelik az intézmények rendelkezésére álló sávszélességet (64-384 kilobit/másodperctől 3 megabit/másodpercig).

A Cisco által biztosított útválasztókat, tartalomszolgáltató rendszereket és kapcsolókat tartalmazó felszerelésből minden érintett országban földi csomópont-állomásokat hoznak létre, a helyi kutatócsoportokat pedig műholdas kapcsolattal kötik össze.

A hálózat a hamburgi központtal áll műholdas összeköttetésben, ahol a Deutsches Elektronen-Synchrotron (DESY) által üzemeltetett rendszer a Deutsches ForschungsNetz hálózaton keresztül kapcsolódik a páneurópai gigabites kutatási hálózatra (GEANT). Valamennyi helyi csomóponthoz egy Cisco 7204 útválasztó, CE-560 tartalomszolgáltató rendszer és Catalyst kapcsoló illeszkedik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp