Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Cisco támogatja a NATO ˝Virtuális Selyemsztráda˝ projektjét

Dotkom

A Cisco támogatja a NATO ˝Virtuális Selyemsztráda˝ projektjét

A Cisco Systems hálózati eszközök adományozásával segíti a NATO tudományos programját, amely a közép-ázsiai és kaukázusi térségben működő kutatóintézeteket összekötő költséghatékony, gyors Internet-kapcsolat kiépítését célozza.

A tervek szerint a 2002. őszén induló „Virtuális Selyemsztráda” lehetővé teszi a közép-ázsiai és kaukázusi térségben található tudományos és akadémiai közösségek számára a nemzetközi kutatóintézetekkel való együttműködést. A több mint 3 millió dolláros költségvetésű projekt célja a szakadék szűkítése az információban gazdag és információban szegény nemzetek között.

A program elsődleges haszonélvezői Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Kazahsztán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán lesznek. A program során üzembe helyezésre kerülő, csúcstechnológiát képviselő műholdas rendszer révén 2004-re jelentős mértékben megnövelik az intézmények rendelkezésére álló sávszélességet (64-384 kilobit/másodperctől 3 megabit/másodpercig).

A Cisco által biztosított útválasztókat, tartalomszolgáltató rendszereket és kapcsolókat tartalmazó felszerelésből minden érintett országban földi csomópont-állomásokat hoznak létre, a helyi kutatócsoportokat pedig műholdas kapcsolattal kötik össze.

A hálózat a hamburgi központtal áll műholdas összeköttetésben, ahol a Deutsches Elektronen-Synchrotron (DESY) által üzemeltetett rendszer a Deutsches ForschungsNetz hálózaton keresztül kapcsolódik a páneurópai gigabites kutatási hálózatra (GEANT). Valamennyi helyi csomóponthoz egy Cisco 7204 útválasztó, CE-560 tartalomszolgáltató rendszer és Catalyst kapcsoló illeszkedik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés