Connect with us

Hirdetés

technokrata

Válságban a Matáv többségi tulajdonosa?

Dotkom

Válságban a Matáv többségi tulajdonosa?

A hétfői nap folyamán a Deutsche Telekom eddigi történetének legalacsonyabb jegyzési értékén zárt a tőzsdén. A papír csúcspontja óta értékének 91,7 százalékát vesztette el.

Úgy tűnt, hogy a Matáv többségi tulajdonosának, a Deutsche Telekomnak részvényei június elején, 9,79 eurós tőzsdei árfolyamon érték el történetüknek legalacsonyabb jegyzési értékét, azonban hétfőn a német távközlési óriás újabb fejezetet nyitott: papírjának értéke 8,58 euróra esett.

A részvényt fénykorában, 2000. márciusában még 103,5 eurós áron értékesítették, azóta 91,7 százalékos zuhanás után az 1996-os debütáló kibocsátási árhoz képest (14,57 euró) újabb mélypontot ért el.

Nemcsak a DT jár ezen az úton, a globális távközlési iparág továbbra is gyengélkedik. A Moody´s hitelminősítő intézet a hétfői nap folyamán a France Telecom hosszú távú hitelbesorolását is két fokozattal visszaminősítette.

Mindenesetre a Deutsche Telekom a 2000-es 6,49 milliárd eurós nyereség után tavaly már 2,5 milliárd eurós veszteséget termelt. Szakértők szerint a jövő év végére akár 70 milliárd euróra növekedhet a vállalat adóssága, amely 15 milliárddal több, mint amennyivel Ron Sommer, a társaság első számú vezetője kalkulál.

A Magyar Hírlap információi szerint a Deutsche Telekom gyengélkedése a magyar befektetőket is érinti, s ez meg is látszik a – világ telekom cégeihez képest kiváló eredményeket mutató – hazai távközlési vállalat papírjainak árfolyamán.

A Matáv Sajtóosztálya a Terminalnak adott nyilatkozatában nem kommentálta a Magyar Hírlap értesüléseit. Mindenesetre a Matáv részvényei a mai nap folyamán átlagban 830 forint feletti értékeken mozogtak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés