Connect with us

technokrata

Fizetésképtelenné vált a Photo Porst

Dotkom

Fizetésképtelenné vált a Photo Porst

Hétfő délután a német Photo Porst AG fizetésképtelenséget jelentett be. A bejelentést követően a cég részvényének értéke 40%-os zuhanás után 36 centen (87 forint) zárt.

A hosszú idő óta veszteségekkel küzdő német Photo Porst AG tegnap fizetésképtelenséget jelentett. A szintén veszteséges anyavállalat, a keletnémet Pixelnet AG képviselője elmondta, hogy a potenciális befektetőkkel folytatott tárgyalások eredménytelenül záródtak. A folyamatosan csökkenő bevételek miatt a cég online-fotófeldolgozó hálózattá alakítása kudarcba fulladt. A Pixelnet közleménye szerint megpróbál olyan megoldást találni, mely nem vezet a munkatársak elbocsátásához.

Gerhard Köhler, a Pixelnet AG új elnök vezérigazgatója két héttel ezelőtt váltotta le Matthias Sawatzky-t, aki a pénzügyi igazgatóval (Arno Waschkau) együtt lemondott mandátumáról. A Pixelnet 2001. februárjában jelképes 1 márkáért vásárolta meg az adósságokkal megterhelt Photo Porstot. Az üzletekben digitális átvevőberendezéseket állítottak fel, mellyel a céget a digitális fotófeldolgozásra készítették fel. A befektetés azonban nem térült meg, a bevételek tovább csökkentek, a Photo Porst részvény pedig tovább vesztett az értékéből. Tegnap a részvény a fizetésképtelenség bejelentése után további 40%-ot zuhant és végül 36 centen (87 forint) zárt.

A Terminal érdeklődésére a Photo Porst Főfotó Kft. Marketingkommunikációs Osztályának munkatársai azt az információt adták, hogy Erdélyi László Attila ügyvezető igazgató jelenleg külföldön tartózkodik, információkat a fizetésképtelenség magyar kihatásairól csupán visszaérkezése után kaphatnak olvasóink.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle