Connect with us

technokrata

Cégünk weboldalát mi szolgáljuk ki…

Dotkom

Cégünk weboldalát mi szolgáljuk ki…

és tűzfalunk is van. Ez azonban még semmitől nem óv meg minket.

Legutóbbi felmérések (az Internet Security Systems (ISS) publikációja, az ´Internet Risk Impact Summary´) szerint az internetes támadások 70%-a a szükségszerűen nyitott 80-as portokra irányul. Azaz arra, amin a weboldalakat elérik a felhasználók.

A tűzfal ugyan megóvott minket minden olyan támadástól, mely nem a WWW (80-as) portra irányult, de ezer meg ezer lehetőség van a szerver megbénítására azon az egy „apró” résen keresztül is.

Mire van szükségünk? Amennyiben nincs mód arra, hogy drága, és hozzáértő adminisztrátorokat fizessünk meg, érdemes úgynevezett Lockdown (lezáró) programokat feltelepíteni.

Ezek gyakorlatilag elvégzik helyettünk a lehetséges hibák vizsgálatát. Ezt nem a legújabb service pack, vagy patch meglétének figyelésével érik el, hanem a befutó kéréseket monitorozzák, és megtagadják azokat, amennyiben gyanúsnak találtatnak.

A legjobb megoldás a három védelem ötvözése, azaz a hibajavítások folyamatos figyelése, telepítése, egy jó tűzfal használata (mely lehetőleg nem azzal nyeri el a vásárló figyelmét, hogy nagyon színes, és sok animációt tartalmaz, hanem megbízható cégek állítják precizitását), és az előbb említett lockdown használata.

Amennyiben Windows IIS szerver a kiszolgáló, az alábbi linkeken lehet elérni az ingyenes eszközöket, természetesen a tűzfal kivételével.

Mivel más cég nem központosította ennyire a termékeit, ezért azokat valószínűleg össze kell vadászni. De mindenképpen megéri!Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp