Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Cisco hálózati eszközeire épül a jövőben a belga szövetségi kormányzati adminisztráció

Dotkom

A Cisco hálózati eszközeire épül a jövőben a belga szövetségi kormányzati adminisztráció

Belgium nemzeti infrastruktúra fejlesztésért felelős szervezete, a Belnet a Cisco Systems hálózati technológiáját választotta a Belga Szövetségi Kormányzatot kiszolgáló nagyvárosi hálózat létrehozásához.

A FedMAN névre hallgató új hálózat Brüsszel 15 kormányzati épületét fogja összekötni, együttesen 155 megabit/másodperces sávszélességű kapcsolatot biztosítva. A rendszer révén a kormányzati belső kommunikáció hatékonyabbá és biztonságosabbá válik, a lakosság pedig egyszerűbben veheti igénybe a kormányzati és e-kormányzati szolgáltatásokat, s ezáltal adminisztrációs költségek is megtakaríthatók.

A BELNET a Cisco aranyfokozatú partnerével, a Telindus hálózati integrátorral együttműködve szeptemberre tervezi az akár 60 ezer felhasználót is kiszolgáló nagysebességű hálózat telepítését.

„A Cisco-technológiát a kiváló ár-érték arány, és a teljes infrastruktúrát átfogó termékskála miatt választottuk, amely egy homogén és jól szervezett hálózat létrehozását teszi lehetővé számunkra” – mondta Pierre Bruyère, a BELNET igazgatója. „Mivel munkatársaink ismerik a Cisco berendezéseit, a képzésen is sokat megtakarítunk. Ha mindezeket a tényezőket összeadjuk, rendkívül gazdaságos beruházásról beszélhetünk.”

A kiépülő hálózat teljes mértékben redundáns. Az új generációs Cisco 12000 sorozatba tartozó két útválasztó egymás tartalékául is szolgál majd. A központi útválasztók a végfelhasználói útválasztókkal különböző szolgáltatókon keresztül kettős útvonalon kerülnek összekötésre, különböző utat használva ugyanazon pont elérésére. A szolgáltatók a Belgacom, a Colt Telecom és a Brutélé.

A kapcsolatokat a csomópontokban nagyteljesítményű Cisco 12012 útválasztók biztosítják, 1 gigabit/másodperces feltöltési sebességgel. A szövetségi szolgáltatásokat minden esetben két Cisco 7206 VXR útválasztó, egy Catalyst 2950 kapcsoló és egy Cisco 2509 útválasztó biztosítja, amely terminálszerverként szolgál a szokásos modemekkel való Internet-kapcsolat létrehozásához.

A Cisco Systems Magyarország illetékesei egyelőre nem álltak a Terminal rendelkezésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés