Connect with us

technokrata

A Cisco hálózati eszközeire épül a jövőben a belga szövetségi kormányzati adminisztráció

Dotkom

A Cisco hálózati eszközeire épül a jövőben a belga szövetségi kormányzati adminisztráció

Belgium nemzeti infrastruktúra fejlesztésért felelős szervezete, a Belnet a Cisco Systems hálózati technológiáját választotta a Belga Szövetségi Kormányzatot kiszolgáló nagyvárosi hálózat létrehozásához.

A FedMAN névre hallgató új hálózat Brüsszel 15 kormányzati épületét fogja összekötni, együttesen 155 megabit/másodperces sávszélességű kapcsolatot biztosítva. A rendszer révén a kormányzati belső kommunikáció hatékonyabbá és biztonságosabbá válik, a lakosság pedig egyszerűbben veheti igénybe a kormányzati és e-kormányzati szolgáltatásokat, s ezáltal adminisztrációs költségek is megtakaríthatók.

A BELNET a Cisco aranyfokozatú partnerével, a Telindus hálózati integrátorral együttműködve szeptemberre tervezi az akár 60 ezer felhasználót is kiszolgáló nagysebességű hálózat telepítését.

„A Cisco-technológiát a kiváló ár-érték arány, és a teljes infrastruktúrát átfogó termékskála miatt választottuk, amely egy homogén és jól szervezett hálózat létrehozását teszi lehetővé számunkra” – mondta Pierre Bruyère, a BELNET igazgatója. „Mivel munkatársaink ismerik a Cisco berendezéseit, a képzésen is sokat megtakarítunk. Ha mindezeket a tényezőket összeadjuk, rendkívül gazdaságos beruházásról beszélhetünk.”

A kiépülő hálózat teljes mértékben redundáns. Az új generációs Cisco 12000 sorozatba tartozó két útválasztó egymás tartalékául is szolgál majd. A központi útválasztók a végfelhasználói útválasztókkal különböző szolgáltatókon keresztül kettős útvonalon kerülnek összekötésre, különböző utat használva ugyanazon pont elérésére. A szolgáltatók a Belgacom, a Colt Telecom és a Brutélé.

A kapcsolatokat a csomópontokban nagyteljesítményű Cisco 12012 útválasztók biztosítják, 1 gigabit/másodperces feltöltési sebességgel. A szövetségi szolgáltatásokat minden esetben két Cisco 7206 VXR útválasztó, egy Catalyst 2950 kapcsoló és egy Cisco 2509 útválasztó biztosítja, amely terminálszerverként szolgál a szokásos modemekkel való Internet-kapcsolat létrehozásához.

A Cisco Systems Magyarország illetékesei egyelőre nem álltak a Terminal rendelkezésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp