Connect with us

technokrata

Vladimir Putyin orosz elnök oldala hacker biztos…

Dotkom

Vladimir Putyin orosz elnök oldala hacker biztos…

…állítja a Kreml. Az egy napos működés alatt majdnem 100 támadás érte, de egy sem volt sikeres. Vagy mégis?

A „Federal Agency for Government Communications and Information” három havi tesztelése után úgy tűnik, hogy az elnök lapja majdnem feltörhetetlen. A Kreml szóvivője szerint „közel 500.000 ember látogatta meg a lapot a megnyitása óta, és 96 támadást kíséreltek meg ellene, de egy sem járt sikerrel.”

A hackerek sok (nyomós) ok miatt támadhatnak meg egy lapot, mint például információszerzésért, de egyelőre nem tudják, hogy miért ilyen vonzó Putyin lapja. A weblapon az elnök beszédei, illetve új törvények találhatók, valamint a kíváncsiabbak az elnök kutyasétáltatásáról, illetve születésnapi eseményéről is láthatnak képeket.

A tendert múlt év júniusában nyerte meg az AYAXI nevű cég, melynek körülbelül tíz hónapba telt megszerkeszteni, illetve beindítani a lapot.

Természetesen az oroszok számítástechnikában igen jók, így valószínűleg tényleg jól felkészítették a lapot a támadások ellen, de úgy vélem, hogy korai lenne még nyugtázni, hogy „senki” sem tudja feltörni. Ez azért sem bölcs dolog, mert egy ilyen hír hallatára sokan próbálkoznak megint, és a lapot mindenképpen elérhetetlenné lehet tenni kellő hozzáértéssel.

Most érkezett a hír, hogy Putyin oldala is egy sebezhető Apache szervert használ (lásd link!), így ha nem javítják ki hamarosan, ez is könnyen áldozatul esthet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle