Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vladimir Putyin orosz elnök oldala hacker biztos…

Dotkom

Vladimir Putyin orosz elnök oldala hacker biztos…

…állítja a Kreml. Az egy napos működés alatt majdnem 100 támadás érte, de egy sem volt sikeres. Vagy mégis?

A „Federal Agency for Government Communications and Information” három havi tesztelése után úgy tűnik, hogy az elnök lapja majdnem feltörhetetlen. A Kreml szóvivője szerint „közel 500.000 ember látogatta meg a lapot a megnyitása óta, és 96 támadást kíséreltek meg ellene, de egy sem járt sikerrel.”

A hackerek sok (nyomós) ok miatt támadhatnak meg egy lapot, mint például információszerzésért, de egyelőre nem tudják, hogy miért ilyen vonzó Putyin lapja. A weblapon az elnök beszédei, illetve új törvények találhatók, valamint a kíváncsiabbak az elnök kutyasétáltatásáról, illetve születésnapi eseményéről is láthatnak képeket.

A tendert múlt év júniusában nyerte meg az AYAXI nevű cég, melynek körülbelül tíz hónapba telt megszerkeszteni, illetve beindítani a lapot.

Természetesen az oroszok számítástechnikában igen jók, így valószínűleg tényleg jól felkészítették a lapot a támadások ellen, de úgy vélem, hogy korai lenne még nyugtázni, hogy „senki” sem tudja feltörni. Ez azért sem bölcs dolog, mert egy ilyen hír hallatára sokan próbálkoznak megint, és a lapot mindenképpen elérhetetlenné lehet tenni kellő hozzáértéssel.

Most érkezett a hír, hogy Putyin oldala is egy sebezhető Apache szervert használ (lásd link!), így ha nem javítják ki hamarosan, ez is könnyen áldozatul esthet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés