Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gerhard Schmid tündöklése és bukása

Dotkom

Gerhard Schmid tündöklése és bukása

Gerhard Schmid, a német Mobilcom alapítója és vezérigazgatója ma reggel véglegesen távozott posztjáról. A jéghoki-edzőből mobiltelefon-guruvá avanzsált Schmid pályája ezzel hosszú szárnyalás után ismét mélypontra jutott. A német telekommunikációs piac egyik legfontosabb figurája saját rossz döntése miatt kényszerült távozni.

Ma reggel egy piros Mobilcom szatyorral a kezében Gerhard Schmid véglegesen elhagyta 10 évvel ezelőtt saját maga által alapított cégét. Miután az igazgatói tanács távozásra szólította fel, az 50 éves néhai jéghoki-edzőnek új kihívások után kell néznie.

Schmid, aki Németországban sokak számára a mobiltelefónia ősatyja, elsők között ismerte fel a mobilkommunikációban rejlő lehetőségeket. 1991-ben minden tőkéjét az üzletbe invesztálva megalapította a Mobilcom céget, és kijelentette, hogy a német telekommunikációban történelmet fog írni. Leginkább ügyes marketinggel és meggyőzőerejének köszönhetően a Mobilcom a német mobilpiac jelentős szereplőjévé vált.

1998-ban, amikor a Deutsche Telekom monopolhelyzete megszűnt, 01019 előhívószámmal a német piacon egyedülállóan olcsó telefondíjakat kínált ügyfeleinek, melynek köszönhetően elnyerte a ˝perckirály˝ kitüntető címet.

Két évvel ezelőtt sikeresen pályázott német UMTS licencért, melyhez a France Telekom tőkéjét is bevonta. A francia céggel kötött egyezség nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a közös stratégiáról nem tudtak megegyezni. A hosszantartó vita ma ért véget: a France Telekom kirúgta Schmidet a saját cégéből. Bejelentése szerint új kihívások után néz, pontos információkat azonban nem közölt. Egyben azonban biztosak lehetünk: még hallunk róla…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés