Connect with us

technokrata

Symantec VelociRaptor 1.5 – nagyvállalati szintű biztonság

Dotkom

Symantec VelociRaptor 1.5 – nagyvállalati szintű biztonság

A Symantec bejelentette a VelociRaptor 1.5-öt, a népszerű tűzfal és VPN berendezésének új változatát, amely azon felhasználók számára készült, akik az egyszerű használatért és a biztonságért hajlandóak ésszerű árat fizetni.

Az új VelociRaptor rendelkezik Advanced Encryption Standard (AES) támogatással, és új proxy funkcióval is, mely elsősorban a videokonferenciák biztosításához alkalmas. Ezen túl a VelociRaptor képes a berendezés skálázhatóságát növelni, és csökkenteni az állásidőt integrált magas rendelkezésre állás/terhelésmegosztási képességeivel.

A Symantec VelociRaptor A Symantec Enterprise Firewall hibrid biztonsági architektúrájának felhasználásával nagyvállalati szintű biztonságot képes nyújtani. Más tűzfalmegoldásoknál a felhasználó kénytelen lyukat ütni a védelmén, ha videokonferenciát szeretne használni – az új VelociRaptor az iparágban vezető biztonsági megoldásának kibővítésével teljes vizsgálatot végző alkalmazásszintű proxy funkciót valósít meg a videokonferenciák és az alkalmazásmegosztás támogatására (H.323, RTSP).

A VelociRaptor integrált teljes vizsgálatot végző keresési technikájával megelőzhető a magánhálózathoz és a bizalmas adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés, mivel a protokoll stack mind a 7 szintjén érvényesíti az adatot. A Symantec VelociRaptor fejlett, teljes vizsgálatot végző keresőmotort és automatikus védelmiszint növelést tartalmaz, így a hagyományos állapotfigyelő tűzfalaknál sokkal szélesebb körű védelmet képes nyújtani az olyan összetett Internetes fenyegetések ellen is, mint a Code Red vagy a Nimda.

A VelociRaptor ezenkívül integrálja a Symantec proxy-védett VPN technológiáját, mely már képes a legújabb AES titkosítás kezelésére is, így magas szintű VPN védelmet képes nyújtani a hagyományosan használt 3DES technológiánál háromszor nagyobb sebességgel. A beépített, szabványokon alapuló átjárótól-átjáróig VPN-jével a VelociRaptor kiterjeszti a vállalat hálózatát és biztonságos telephelyek közötti távoli hozzáférést tesz lehetővé a nagyvállalat helyi hálózatai között. A teljes VPN opció biztonságos csatorna kiépítését teszi lehetővé a távmunkások és más távoli felhasználók gépei és a tűzfal között, amennyiben azok is rendelkeznek a Symantec Enterprise VPN kliens és személyi tűzfal szoftverrel.

„Bármely méretű vállalkozásnak szüksége van magas szintű hálózati biztonságra, hogy a jelen összetett Internetes fenyegetései ellen védekezzenek” – mondta Greg Gotta, a Symantec alelnöke. „A Symantec VelociRaptor tűzfal/VPN berendezés egy ideális »dugd be, és használd« biztonsági megoldás a hálózati határvonal kiépítésére kivételesen magas sávszélességet, távoli menedzsmentet és nagyvállalati szintű védelmet igénylő irodák számára.”

A Symantec VelociRaptor képes megfelelni a rendkívül magas igényű fiókirodák sávszélesség-felhasználásának is, átviteli sebessége több mint 50 szélessávú Internet-hozzáférésnek felel meg (jellemzően xDSL technológia, darabonként 512 kbit/s sebességgel számolva). Az optimális integrált magas rendelkezésre állás és terhelésmegosztás szolgáltatás (HA/LB) használatával a felhasználók több berendezést is összekapcsolhatnak, így még magasabb igényt kiszolgálására is képes. Ezen túl, ha a berendezéseket fürtözik, a fürt minden tagja folyamatosan figyeli a többieket, és ha azok bármelyike kiesik, azonnal átveszik annak munkáját, így a hálózat folyamatos védelme sosem szűnhet meg.

A Symantec Security Response biztosítja, hogy az ügyfeleket mindig a legújabb frissítések és információk védik. Önállóan nyújt integrált válaszlépéseket számukra, melyet kimondottan úgy terveztek, hogy megfeleljen azoknak a technológiáknak, melyeket a Symantec VelociRaptorban használnak.

A VelociRaptor kulcseleme a Symantec Enterprise Security-nek, mely bármilyen méretű szervezet részére képes nyújtani a technológiát, általános válaszlépéseket és szolgáltatásokat, melyek az információs biztonság menedzseléséhez szükségesek. A Symantec széleskörű megoldásai a fajtájuk legjobb termékeit ajánlják az átjárók, kiszolgálók és kliensgépek vírusvédelmére, tűzfal biztonságra, behatolás-detektálásra és sérülékenység-vizsgálatra.

A Symantec globális hálózatának kutatói az ügyfeleket folyamatos, azonnali válaszlépésekkel látják el bármilyen biztonsági támadás esetén. A Symantec Enterprise Security ügyfeleket támogatja a világ egyik legnagyobb professzionális biztonsági szervezete is, mely biztonsági konzultációs és oktatási, valamint menedzselt biztonsági szolgáltatásokkal áll rendelkezésükre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp