Connect with us

technokrata

Kereszttűzben a Deutsche Telekom

Dotkom

Kereszttűzben a Deutsche Telekom

Bizonyos források szerint a német számvevőszék vizsgálatot kezdeményezett a Deutsche Telekom mérlegének valódisága miatt, s annak ellenére, hogy a DT 2,5 millió DSL előfizetőjével a legnagyobb DSL-ügyfélkörrel rendelkezik Európában, a vállalat részvényeinek értéke folyamatosan zuhan.

A Financial Times Deutschland írása szerint a német számvevőszék valótlannak tartja a Deutsche Telekom mérlegének egyes részeit. A szakemberek úgy vélik, hogy a pénzügyi kimutatásban az ingatlanok túlértékeltek, így a mérleg nem a valós értékviszonyokat tükrözik a hatóságok és adóhivatalok számára.

A Bundestag költségvetési bizottságához beérkezett jelentésben az áll, hogy az ingatlanok túlértékeltsége miatt a német távközlési óriás részvénykibocsátása is hamis adatok alapján történt. A német ügyészség vizsgálatot kezdett a társaság első számú vezetője, Ron Sommer ellen is.

Ráadásul a cég igazgatótanácsának tagjai is a támadások kereszttüzébe kerültek, ugyanis tavaly 89 százalékos fizetésemelés mellett, 1,7 millió részvény megvásárlására engedélyeztek saját maguknak opciót.

A felügyelő bizottság várhatóan a következő hetekben hoz döntést a vezető tisztségviselők közötti szétosztható részvények mennyiségével kapcsolatban. A sorozatos támadások, és a cég papírjainak folyamatos zuhanása következtében Sommer és az igazgatótanács hét másik tagja is jelezte, hogy lemondanak idei részvényopciójukról.

A Deutsche Telekom árfolyama ismét 10 euró alá esett, s továbbra is gyengül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle