Connect with us

technokrata

Ericsson: 135 millió dolláros szerződések

Dotkom

Ericsson: 135 millió dolláros szerződések

Az Ericsson 135 millió dolláros összértékű szerződéseket nyert el a kínai Shandong GSM hálózatának fejlesztésére.

Az Ericsson és a Shandong Mobile Communication Company (SDMCC) az SDMCC GSM hálózata bővítésének 9. fázisára vonatkozó szerződéseket írt alá. A bővítéshez – a szerződések értelmében – az Ericsson szállítja a berendezéseket, a szoftvert és a szolgáltatásokat: a mobil-kapcsolóközpontot (MSC), a bázisállomás-vezérlőt (BSC), a bázisállomás adó-vevőket (BTS), a Home Location Registert (HLR, az előfizetői adatokat tároló és kezelő valós idejű adatbázis), a tranzit funkciókat ellátó mobil-kapcsolóközpontot (TSC) –, illetve a szoftverfrissítést és a megrendelői szolgáltatásokat.

A bővítés során az Ericsson helyközi hálózati megoldásokat telepít majd a vidéki és kisforgalmú területek hálózati lefedettségének tökéletesítése érdekében, az SDMCC egyedi igényeinek megfelelően. Az SDMCC rádióhálózati lefedettségének kiterjesztése a leggazdaságosabb bázisállomás-konstrukcióval valósul meg: az Ericsson nagy teljesítményű bázisállomásokat (RBS2206, RBS2202 CDU-A) szállít antennára szerelt erősítővel (TMA), valamint a MAXITE nagy teljesítményű mikro-bázisállomást. Az Ericsson fejlett szoftverfunkcióival kombinálva a helyközi megoldások lehetővé teszik majd az SDMCC számára a hangszolgáltatások hálózati minőségének további optimalizálását a kisforgalmú területeken élő előfizetők számára.

A két vállalat számos szolgáltatási szerződést is aláírt, többek között a GSM és GPRS hálózat optimalizálására, táv-tanácsadásra, hardverjavításra, illetve -cserére és oktatásra vonatkozóan.

A berendezést az Ericsson két legnagyobb kínai vegyes vállalata szállítja, a Beijing Ericsson Mobile Communications Company Ltd. és a Nanjing Ericsson Panda Communications Company Ltd. A szállítások június végén kezdődnek, a projektek pedig novemberben fejeződnek be. A bővítést követően az SDMCC GSM hálózata eléri majd a több mint 12 millió előfizetős kapacitást.

„A 9. fázis az eddigi egyik legnagyobb bővítésünk. Az SDMCC mindent megtesz azért, hogy kiváló minőségű hálózatot és szolgáltatásokat nyújtson előfizetői részére. 1995 óta folytatunk stratégiai együttműködést az Ericssonnal. Kiváló termékeik, minőségi szolgáltatásaik és a kölcsönösen előnyös együttműködés miatt választottuk éppen őket” – nyilatkozta Liu Aili, az SDMCC igazgatója a megállapodás ünnepélyes aláírásakor.

„Az SDMCC GSM 900-as hálózatának kizárólagos rendszerszállítójaként nagy örömünkre szolgál, hogy az SDMCC ismét az Ericssont választotta stratégiai üzleti partneréül. A bővítés megteremti a következő generációs GPRS szolgáltatás bevezetésének alapját és megnöveli a tartomány lefedettségét. Az Ericsson vezető pozíciót tölt be a vezeték nélküli technológia és szolgáltatások terén, ezért meg vagyok győződve arról, hogy az SDMCC-vel folytatott együttműködésünk tartósnak bizonyul” – jelentette ki Jan Malm, az Ericsson kínai leányvállalatának elnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle