Connect with us

technokrata

Az IBM megválik 160 kutatójától

Dotkom

Az IBM megválik 160 kutatójától

Belső információk szerint az IBM 160 kutatónak mondott fel, leginkább az Almaden-i és a Yorktown-i központokban. Ez az utóbbi 5 év legnagyobb létszámleépítése az IBM kutatás/fejlesztés részlegében.

Meg nem nevezett belső források szerint az IBM 160 kutatóját bocsátotta el a héten. A Wall Street Journal értesülése szerint kizárólag az USA-ban dolgozó kutatókat érinti a leépítés. A legtöbb tudós az Almaden-i és a Yorktown-i központból távozik.

A 90-es évek közepe óta ez a legnagyobb leépítés az IBM kutatás/fejlesztés részlegében. Timothy Blair az IBM szóvivője elmondta: az IBM néhány nem stratégiai fontosságú projektet leállít, emellett az informatikai recesszió miatt is előtérbe került a költségcsökkentés. Az egész évre tervezett leépítés elérheti a 8.000 főt és a cég minden területét érinti.

Blair azt is elmondta, hogy az IBM most is több mint 3.000 kutatót foglalkoztat világszerte, mely 40%-kal több mint 10 évvel ezelőtt. Az IBM kutatás/fejlesztés részlegének köszönhetően már 7 éve az évente legtöbb szabadalmat bejegyző cég az Egyesült Államokban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom