Connect with us

technokrata

A Symantec már szállítja a Symantec Gateway Security-t

Dotkom

A Symantec már szállítja a Symantec Gateway Security-t

A Symantec Gateway Security a maga nemében egyedülálló készülék, az első, mely integrálja a tűzfalat, átjáró-szintű antivírus és behatolás-detektálást, a tartalomszűrést és a virtuális magánhálózat (VPN) megoldást egyetlen berendezésben.

A Symantec Gateway Security-t kis- és közepes vállalkozások, valamint nagyvállalatok fiókirodái részére tervezték, hogy egy költséghatékony és biztonságos védelmet nyújtson a hálózat frontján a behatolók minden formája ellen.

„A kis- és közepes méretű irodáknak gyakran nincsenek meg az erőforrásaik és a kimondottan IT-szakembereik, hogy egy többszörös, összetett hálózati biztonsági terméket használjanak” – mondta Gail Hamilton, a Symantec ügyvezető alelnöke. „Nagy várakozással nézünk annak a feladatnak elébe, hogy az ügyfeleinket egy könnyen használható, integrált hálózati biztonsági megoldással lássuk el, mely tervezése szerint képes elhárítani minden rosszindulatú fenyegetést, beleértve az új típusú rejtett veszélyeket, mint a Code Red vagy a Nimda.”

A Symantec Gateway Security öt alapvető funkciót kínál, melyet a berendezéshez tartozó egyetlen központi menedzsment konzolról lehet szabályozni. A menedzsment konzol használatával az adminisztrátorok helyi és távoli berendezéseket egyaránt kezelhetnek az Interneten keresztül, beleértve a fejlett beállítási lehetőségeket, szabályrendszereket és fürtözési beállításokat is. A Symantec Gateway Security berendezés az ügyfelek számára ideális lehetőséget nyújt a TCO csökkentésére, mivel nincs többé szükség több biztonsági termék egyidejű használatára, melyeket más-más gyártóktól vásároltak.

„A behatolásdetektálás, tűzfal és VPN védelem, antivírus és tartalomszűrés minden Internetre kapcsolódó üzleti vállalkozás elemi szükséglete” – mondta Joe Duffy, a PricewaterhouseCoopers Biztonsági Részleg nemzeti vezetője. „A Symantec Gateway Security 50-től 5000 felhasználós irodák részére nyújt egységes megoldást erre az 5 kritikus biztonsági funkcióra.”

A termék kulcsfontosságú pontjai

A Symantec Gateway Security egy nagymértékben integrált hálózati biztonsági megoldás, mely széleskörű védelmet nyújt az alábbi öt elemi biztonsági funkcióban:
Tűzfal biztonság – Az integrált tűzfal komponens a Symantec Enterprise Firewall 7.0-n alapul. Ez a hibrid tűzfal teljes vizsgálatot végez alkalmazás-proxy technológia használatával, és automatikusan növeli a rendszer védelmét, hogy megvédje a vállalati hálózatot a manapság divatos rejtett Internet támadásokkal szemben.
A Symantec vírusvédelmi technológiája – Az integrált antivírus védelem a Symantec díjnyertes NAVEX keresőmotorján alapul, és képes a rosszindulatú vírusok, férgek és trójai programok észlelésére, így védve meg az E-mail, FTP és Web forgalmat (SMTP, HTTP és FTP) a sebezhető hálózati átjárókon.
Internet-tartalomszűrés – Integrált URL szűrést tesz lehetővé, mely letiltja az olyan Weboldalakhoz való hozzáférést, mely a szervezet Internet-használatával nem egyeztethető össze.
Behatolás-detektálás – Az integrált behatolásdetektálás a hálózati támadásokat észleli, eldobja a támadó csomagjait és értesíti a tűzfalat a támadásról, így a megfelelő ellenintézkedés azonnal megtehető (feketelistára teszik a támadó IP-címét) anélkül, hogy ehhez emberi beavatkozásra lenne szükség
Az IPSec-nek megfelelő VPN – Az integrált VPN komponens alapja a Symantec Enterprise VPN 7.0. Ez a VPN egyedülállóan biztonságos a beépített proxy-alapú VPN technológia használatával, mely lehetővé teszi, hogy az adminisztrátor nem csak a hálózati, de az alkalmazás szintjén is monitorozhatja a forgalmat, így az ügyfél VPN-je nem válhat egy biztonsági réssé, kiskapuvá, mely megnyitja a hálózatot.
Automatikus frissítések – A Symantec szabadalommal védett LiveUpdate technológiája automatikusan letölti a legújabb vírusdefiníciós és behatolás-detektáló szignatúrákat, így növelve a biztonságot és csökkentve az adminisztrátor terheit.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp