Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia második félévi előrejelzését is csökkentette

Dotkom

A Nokia második félévi előrejelzését is csökkentette

A finn mobiltelefon-gyártó a korábban jósolt legalább 15 százalékos bevétel növekedés helyett immáron legfeljebb 10 százalékos növekedését tart lehetségesnek.

Alig néhány héttel azt követően, hogy a Nokia menedzsmentje bejelentette a második negyedéves árbevétel várható elmaradását a tervekkel szemben, csütörtökön csökkentette második félévi értékesítési előrejelzését is. Így a tavalyi második félévhez képest, a korábban jósolt legalább 15 százalék helyett az eladások legfeljebb 10 százalékos növekedését tartja lehetségesnek a világ legnagyobb mobilkészülék-gyártója.

Az árbevétel elmaradása az eredeti tervektől a hálózati üzletág – mely az árbevétel mintegy 20 százalékát tette ki – piacán található általánosan kedvezőtlen tendenciáknak köszönhető. A vállalat vezetői azonban továbbra is bíznak abban, hogy a bővülés hosszú távon, 2003-tól meg fogja haladni a 10 százalékot mind az értékesítésben, mind a nyereségben.

Mindenesetre a forgalom 2-6 százalékos visszaesését várják a tavalyi második negyedévi 7,35 milliárd euróhoz képest, annak ellenére, hogy az előző, áprilisi előrejelzés még 2-7 százalék közötti növekedést jósolt a második negyedévre. Emellett az 5-10 százalékos többlet helyett is csupán 0-4 százalékos növekedést valószínűsítenek a telefonkészülékek értékesítésével kapcsolatban. Ráadásul az áprilisi előrejelzésben szerepelt 5-10 százalékos hálózatelemi csökkenés helyett már 20,25 százalékos visszaesés várható.

A finn mobiltelefon-gyártó szerdán 5,38 százalékkal olcsóbban, 13,24 eurón zárt a helsinki értéktőzsdén az előző naphoz képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés