Connect with us

technokrata

Önként jelentkezett a W32.Perrun vírus írója

Dotkom

Önként jelentkezett a W32.Perrun vírus írója

A sokak által tévesen JPEG vírusként emlegetett W32.Perrun írója interjút adott egy televíziónak.

A 21 éves Fülöp-szigeteki Paul Glenerson Amurao egy televíziós interjúban elismerte, hogy õ a szerzõje a sokak által tévesen a világ elsõ JPEG vírusának titulált programnak. A Visual Basic-ben írt program egy .exe file-ból áll, mely futtatása után JPEG file-okhoz csatolja magát. A fertőzött képek megtekintése/megnyitása semmilyen hatással nincs a kód továbbterjedésére, ezért nem nevezhetjük JPEG vírusnak.

A 2000 májusában világszerte nagy riadalmat kiváltó I love you vírus írója, a szintén Fülöp-szigeteki informatikus diák, Onel de Guzman annak idején nem kapott büntetést, mert a Fülöp-szigeteki törvénykezés nem ismerte a vírus írása és terjesztése fogalmát. A szerelmeslevél-vírus okozta nemzetközi felháborodás hatására 2000 júniusában új törvényeket hoztak a számítógéphasználók védelmében, és a vírusírás valamint terjesztés is büntethetõvé vált.

A Perrun jóval ártatlanabb az I love you vírusnál, ráadásul Amurao állítása szerint csak vírusírtó programok fejlesztésével foglalkozó cégeknek küldte el.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle