Connect with us

technokrata

Új üzletág a Montana Rt.-nél

Dotkom

Új üzletág a Montana Rt.-nél

Az új üzletág a könnyűipar és logisztika területén tevékenykedő cégek testreszabott informatikai megoldásainak kialakításaira és szállítására összpontosít.

A Montana Csoport 1989 óta van jelen a hazai és a nyugat-európai informatikai piacon. Konszolidált forgalma 2000-ben meghaladta a 8 milliárd forintot. Az elsősorban a hazai piacon tevékenykedő Montana Rt. budapesti és szegedi telephelyén 140 főt, leányvállalata, az információvédelmi megoldásokkal foglalkozó Noreg Kft. 17 főt foglalkoztat. A szoftverexporttal foglalkozó müncheni Montana GmbH-ban több mint 40 szoftverfejlesztő munkatárs dolgozik különböző fejlesztési projekteken Nyugat-Európa számos nagyvállalatánál. E projektek egy része a megbízó telephelyén, avagy igény szerint a Montana fejlesztőbázisáról off-shore fejlesztés keretében történik. A cégcsoport további ügyfelei közé tartoznak magyarországi közép- és nagyvállalatok, valamint az államigazgatás számos intézménye. 1997 óta a Montana Rt. a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága által kiírt pályázat alapján a kormányzat és a közigazgatási intézmények hivatalos szállítója.

A részvénytársaság májusban új, kereskedelmi üzletágat indított, melynek igazgatói posztjára Dr. Márkházai Sándort nevezte ki. Az új üzletág a könnyűipar és logisztika területén tevékenykedő cégek testreszabott informatikai megoldásainak kialakításaira és szállítására összpontosít.

Dr. Márkházai Sándor 1999-ben végzett a József Attila Tudomány Egyetem, Állam és Jogtudományi Karán. Az utóbbi két évben a Hungarocamion Rt.-nél töltött be Szállítmányozási PRC Igazgatói pozíciót. Azelőtt a Coca-Cola Magyarországnál és a Procter and Gamble Magyarország Kft-nél dolgozott különböző szakmai és vezetői beosztásokban. Feladatai közé tartozott többek között a kereskedelmi tevékenység irányítása, üzletfejlesztési igazgatóként a Hungarocamionnál a kereskedelmi stratégia kialakítása, piacfejlesztés, új üzleti modell kialakítása stb..

“Dr. Márkházai Sándor sok éves, a kereskedelem területén szerzett szakmai és vezetői tapasztalata jelentős mértékben erősíti fiatal kereskedelmi üzletágunkat, és reméljük, ezáltal a Montana Rt. működését is.” – nyilatkozta Vadász Pál, a Montana Rt. elnök-vezérigazgatója.

Az újonnan kinevezett igazgató feladata többek között, hogy felügyelje úgy a fuvarozás-szállítmányozás, mind az élelmiszeripar, és az elektronika (brand és bérgyártás egyaránt) területén történő dinamikus cégvásárlások következtében létrejövő új cégek informatikai infrastruktúrájának kiépítését, integrált vállalatirányítási rendszereinek megvalósítását.
A Montana Rt nem titkolt célja, hogy speciális tudásának köszönhetően preferált informatikai partnerré váljon a logisztika és a könnyűipari szektorban. Informatikai szempontból az összes iparágat tekintve jellemzően ebben a szektorban tapasztalható a legdinamikusabb fejlődés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp