Connect with us

Sikeres az I-mode Németországban

Dotkom

Sikeres az I-mode Németországban

A PbS felmérése szerint a német I-mode felhasználók 86%-a elégedett a szolgáltatással, és szívesen ajánlja ismerőseinek. Minden negyedik ügyfél csak az I-mode miatt váltott szolgáltatót.

A német PbS 600 I-mode ügyfelet kérdezett a szolgáltatással kapcsolatos véleményükről. A válaszadók 86%-a elégedett és negatív tapasztalatok nélkül ajánlaná ismerőseinek az I-mode-ot. 83% szerint a szolgáltatás teljesen stabil és nem tapasztaltak adatátviteli zavarokat. A kérdőívekből az is kiderült, hogy minden negyedik ügyfél csak az I-mode miatt váltott szolgáltatót.

A szolgáltatás előnyeinél legtöbben a hírek gyors elérhetőségét emelték ki. Az I-mode az ügyfelek szerint áttekinthetőbb és gyorsabb mint a WAP (leginkább a jóval gyorsabb GPRS technológiának köszönhetően). Szintén pozitívumként említették az animált képeket és a jó hangzást.

Az E-plus Németországban az egyetlen szolgáltató, mely az I-mode opciót is kínálja ügyfeleinek. Márciusig mintegy 38.000 ügyfelet sikerült megnyerniük, azonban Uwe Bergheim, az E-plus elnök-vezérigazgatója szerint a cél többszázezer I-mode felhasználó elérése.

Németországban egy mobiltelefon tulajdonos átlagosan havi 22 (körülbelül 5000 Ft) eurót költ telefonálásra, ez az összeg I-mode felhasználóknál 20%-kal magasabb.

Az E-Plus, valamint anyavállalata, a holland KPN Mobile NV a két európai mobiltelefon-szolgáltató, kinek kínálatában jelenleg az I-mode szolgáltatás is megtalálható, a lista azonban hamarosan kiegészül Fraciaországgal és Belgiummal is. A technológiát a japán NTT DoCOMo fejlesztette ki, mely mára 33 millió I-mode ügyfelet számlál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom