Connect with us

technokrata

Nimda vírussal fertőzött szoftvercsomagot adott ki a Microsoft

Dotkom

Nimda vírussal fertőzött szoftvercsomagot adott ki a Microsoft

A Microsoft Visual Studio .Net fejlesztőcsomag koreai változatán Nimda vírus élősködik.

A Visual Studio .Net vezető termékmenedzsere, Christopher Flores szerint a fertőzés akkor következett be, amikor a program koreai nyelvre való lefordítását rábízták egy külső cégre. A munka elkészültével egyszerű figyelmetlenség okán maradhatott vírusos a telepítőkészlet.

Flores ugyanakkor közölte: minden egyéb nyelvű Visual Studio .Net mentes ezen malőrtől, a koreai változaton kívül egyiket sem érinti a Nimda fertőzés.

A fertőzött file egyébként ugyanott található, ahol a help állományok, ám mivel ez egy külső file, ezért a szoftver helprendszere nem nyitja meg, azaz gyakorlatilag igen kicsi az aktiválódás veszélye.

Flores szerint azonban akkor sincsen vész, ha valahogy mégiscsak futtatásra kerülne a féreg, hiszen ennek működéséhez olyan rendszerek kellenek, ahol a böngésző 5.5-ös vagy ennél alacsonyabb verziószámú Internet Explorer. A Visual Studio .Net viszont legalább 6.0-s Explorert igényel. Mindenesetre a Microsoft már kiadott egy javítást, ami eltávolítja a férget a rendszerből. Emellett azt tervezik a redmondi cégnél, hogy a program másolatainak megtisztítását költségmentesen elvégzik.

A Nimda egyébként tavaly szeptemberben bukkant fel először az Interneten, s arról vált híressé, hogy az ismert féregvírusok közül ez volt az egyik leggyorsabban terjedő változat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp