Connect with us

technokrata

Mélyponton a telekommunikáció

Dotkom

Mélyponton a telekommunikáció

A pénteki nap folyamán a Deutsche Telekom, a Vodafone, a France Telekom és a Telefonica részvénye is történetének legalacsonyabb jegyzési értékén zárt a tőzsdén.

A Matáv többségi tulajdonosa, a Deutsche Telekom számára a tegnapi nap fekete péntek volt: a Telekom részvény 10 euró alatt (9,79) zárt a tőzsdén, ezzel történetének legalacsonyabb jegyzési értékét érte el. A részvényt fénykorában, 2000. márciusában még 104 eurós áron értékesítették, azóta több mint 90%-os zuhanás után az 1996-os kibocsátási áránál is 30%-kal alacsonyabb értékre süllyedt. Szakértők szerint a részvényt jelenleg jóval valós értéke alatti áron jegyzik, mely különböző tőzsdei spekulációknak is köszönhető. Néhány bróker például jóval több részvényt értékesít, mint amennyivel valóban rendelkezik abban a reményben, hogy nem sokkal később, a tényleges átadáskor jóval kedvezőbb áron vásárolhassa meg.

A pénteki nap nemcsak a Deutsche Telekom számára volt negatív rekord: a Vodafone, a France Telekom és a Telefonica is kibocsátásuk óta legalacsonyabb értéken zártak. A telekommunikációs ágazat megmentőjeként várt UMTS hálózat azonban egyre sötétebb jövőt fest: egy nemrég készített felmérés szerint a nagyvállalati vezetők kevesebb mint 1/3-a kíván átállni az új hálózatra. A negatív trend várhatóan folytatódni fog, szakértők nem javasolják a külföldi telekommunikációs részvények vásárlását. A Matáv papírja is megérezte a német tulajdonos mélyrepülését és a pár nappal ezelőtti 900 Ft feletti érték után 866 Ft-os értéken zárt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp