Connect with us

technokrata

Presario 1500 – majdnem asztali számítógép áron

Dotkom

Presario 1500 – majdnem asztali számítógép áron

A Compaq Presario 1500-asa több kiépítésben is kapható – ráadásul asztali megfelelőjétől árban is csak 10 százalékkal kerül többe.

A Compaq megújult Presario vonalának 1500-as tagja egy olyan notebook, amely tulajdonképpen inkább az asztali számítógépeknek teremt konkurenciát. Egy asztali Pentium 4-es processzorral ugyanis jelentősen nagyobb lesz az energiaigény, mint egy mobil P4-es esetén (mindemellett képest fogadni a mobil CPU-kat is). A gyártó ezért főként olyan környezetben képzeli el a Presario 1500-ast, ahol ugyan fontos a hordozhatóság, ám mégis asztali számítógépre van szükség.

Az asztali PC-kbe szánt processzornak köszönhetően ára kedvezőnek mondható, hiszen 1364 dollár kifizetésével már hozzá is lehet jutni egy ilyen (alap) modellhez. Lássuk, mit rejt magában a notebook!

2 GHz-es Pentium 4-es processzorral és 128 MB-nyi memóriával szerelték fel, emellett 20 GB-nyi háttértár is helyet kapott benne. Ehhez egy 14 colos képernyő társul, ami így együtt 3,2 kilogrammos tömeget eredményez. Energiaéhsége miatt azonban mindössze két és fél órás működésre van kárhoztatva a noteszgép.

Létezik egy erősebb konfiguráció is, ebben egy 2,2 GHz-es P4-es, 512 MB-nyi memória, 30 GB-nyi merevlemez és egy CD-RW/DVD kombó kapott helyet. Az asztali gépekkel is vetélkedő kialakítás egy 15 colos kijelzővel társul. Ennek megfelelően ára is borsosabb: 2074 dollárba kerül ez a verzió (a Compaq weboldalán egy szinte teljesen – 2,26 GHz-es CPU-val és 40 GB-os merevlemezzel felszerelt – ugyanilyen asztali számítógép ára 1900 dollár).

A Presario 1500-as elsőként a Compaq website-ján vásárolható meg, de a nyár második felében már kiskereskedelmi forgalomban is beszerezhető lesz. A Compaq tervei szerint a későbbi modellek még gyorsabb processzorokkal fognak rendelkezni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle