Connect with us

technokrata

A Toshiba is belép a digitális videorekorderek piacára

Dotkom

A Toshiba is belép a digitális videorekorderek piacára

A japán Toshiba bejelentette, hogy a Sony-hoz hasonlóan licenc-szerződést kötött a digitális videorekorder technológiát kifejlesztő TiVo-val.

A tokiói központú Toshiba nyilvánosságra hozta, hogy licenc-szerződést kötött a kaliforniai TiVo Inc.-vel, mely 1997-ben alakult több nagyobb médiakonszern (úgy mint az NBC, AOL stb.) befektetésével. A cég digitális videorekorderek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik, mely televíziós műsorok merevlemezre történő mentését teszik lehetővé.

A digitális videorekorderek (DVR) számos előnnyel rendelekeznek a szalagos társaikkal szemben, úgy mint a minőségromlás nélkül többszöri visszajátszás, a gyors keresés, gyors törlés stb. A technológia komoly konkurenciát jelenthet a DVD-írók piacának.

A Toshiba célja chipek és alkatrészek fejlesztése a DVR-ek számára. A licencért fizetett összeget nem hozták nyilvánosságra. Tavaly októberben a konkurens Sony hasonló szerződést kötött a TiVo-val, idén májusban pedig megjelentette az első digitális videorekorderét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp