Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec Security Check – 20 milliónál több felhasználó

Dotkom

Symantec Security Check – 20 milliónál több felhasználó

Az ingyenes online szolgáltatás a világon bárhol beazonosítja és értékeli a biztonsági fenyegetéseket az Internet-felhasználók számára.

A Symantec ma bejelentette, hogy már 20 millió számítógép használó használta eddig a Symantec Security Checket, a világ leggyakrabban látogatott biztonsági teszt honlapját, amely a hálózatbiztonsági fenyegetések beazonosítását célozza. Az ingyenes szolgáltatás segítségével a PC és a Macintosh számítógép használói világszerte behatárolhatják, megérthetik és megoldhatják a saját számítógépük hálózati biztonsági gyengeségeit.

Ahogy a biztonsági fenyegetések egyre komplexebbek és gyakoribbak lesznek, egyre több számítógép felhasználó fordul a Symantec Security Checkhez. 2001 és 2002 márciusa között, a honlap már tizenötmillió felhasználót segített, 2002 márciusától a mai napig pedig még ötmillió számítógép használó ellenőrizte számítógépét a honlap segítségével.

“A Symantec Security Check növekvő népszerűsége is azt jelzi, hogy a hálózati biztonság mind a PC, mind a Macintosh használók elsőszámú gondja lett világszerte” mondta Steve Cullen, Symantec vevőszolgálati alelnök. “A Symantec Security Check a felhasználók számára kényelmes, megbízható eszközt kínál ahhoz, hogy felmérjék a biztonsági veszélyeket, valamint azonnali online lehetőségeket kínál e fenyegetések elleni védekezésre.”

A Symantec Security Check a vizsgált rendszert minden részletre kiterjedően szűri, hogy átkutassa, mennyire van kitéve az online fenyegetéseknek. A hálózat sérülékenységi teszt alapján határozza meg, hogy ismeretlen vagy tiltott Internet-kommunikációt folytasson, amíg a NETBIOS hozzáférhetőségi szűrő meghatározza, hogy hackerek számára hozzáférhető-e a számítógépen tartott információ.

Egy aktív trójai szűrő felismeri, ha a számítógép a trójai programok által általánosan használt, jogosulatlan Internet-kommunikációt enged, a böngésző szűrő pedig kideríti, hogy a webböngésző kiad-e információt a legutoljára megtekintett honlapokról. Végül pedig az antivírus termék és definíció szűrő kideríti, hogy a számítógépen rendszeresített antivírus termék az éppen aktuális verziót használja-e.

Újdonság a Symantec Security Checknél a honlapon látható vizuális nyomkövető alkalmazás, amely a lehetséges támadást azonosítja, és behatárolja a támadásra használt számítógép földrajzi helyét. Ez a szolgáltatás pontosan megadja, hogy a forrás és a célállomások közötti adatforgalom hogyan zajlik, és erről úttérképet készít. Ezt a térképet valós időben frissíti, amint új elérhető információkat talál.

A Symantec Security Check ellátja a felhasználókat a szükséges információval, amely segítségével jobban megérthetik és használhatják a szolgáltatást. Egyetlen egérkattintással elérhetőek a biztonsági kockázat statisztikák, vírusdefinícós statisztikák, gyakran feltett kérdések, ingyenes e-mail figyelmeztetések, valamint hálózati rendszergazdáknak szánt információk.

A Symantec Security Check jelenleg angol, német, francia, spanyol, braziliai portugál, olasz, holland, japán, koreai illetve hagyományos és egyszerűsített kínai nyelven áll rendelkezésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés