Connect with us

technokrata

Symantec Security Check – 20 milliónál több felhasználó

Dotkom

Symantec Security Check – 20 milliónál több felhasználó

Az ingyenes online szolgáltatás a világon bárhol beazonosítja és értékeli a biztonsági fenyegetéseket az Internet-felhasználók számára.

A Symantec ma bejelentette, hogy már 20 millió számítógép használó használta eddig a Symantec Security Checket, a világ leggyakrabban látogatott biztonsági teszt honlapját, amely a hálózatbiztonsági fenyegetések beazonosítását célozza. Az ingyenes szolgáltatás segítségével a PC és a Macintosh számítógép használói világszerte behatárolhatják, megérthetik és megoldhatják a saját számítógépük hálózati biztonsági gyengeségeit.

Ahogy a biztonsági fenyegetések egyre komplexebbek és gyakoribbak lesznek, egyre több számítógép felhasználó fordul a Symantec Security Checkhez. 2001 és 2002 márciusa között, a honlap már tizenötmillió felhasználót segített, 2002 márciusától a mai napig pedig még ötmillió számítógép használó ellenőrizte számítógépét a honlap segítségével.

“A Symantec Security Check növekvő népszerűsége is azt jelzi, hogy a hálózati biztonság mind a PC, mind a Macintosh használók elsőszámú gondja lett világszerte” mondta Steve Cullen, Symantec vevőszolgálati alelnök. “A Symantec Security Check a felhasználók számára kényelmes, megbízható eszközt kínál ahhoz, hogy felmérjék a biztonsági veszélyeket, valamint azonnali online lehetőségeket kínál e fenyegetések elleni védekezésre.”

A Symantec Security Check a vizsgált rendszert minden részletre kiterjedően szűri, hogy átkutassa, mennyire van kitéve az online fenyegetéseknek. A hálózat sérülékenységi teszt alapján határozza meg, hogy ismeretlen vagy tiltott Internet-kommunikációt folytasson, amíg a NETBIOS hozzáférhetőségi szűrő meghatározza, hogy hackerek számára hozzáférhető-e a számítógépen tartott információ.

Egy aktív trójai szűrő felismeri, ha a számítógép a trójai programok által általánosan használt, jogosulatlan Internet-kommunikációt enged, a böngésző szűrő pedig kideríti, hogy a webböngésző kiad-e információt a legutoljára megtekintett honlapokról. Végül pedig az antivírus termék és definíció szűrő kideríti, hogy a számítógépen rendszeresített antivírus termék az éppen aktuális verziót használja-e.

Újdonság a Symantec Security Checknél a honlapon látható vizuális nyomkövető alkalmazás, amely a lehetséges támadást azonosítja, és behatárolja a támadásra használt számítógép földrajzi helyét. Ez a szolgáltatás pontosan megadja, hogy a forrás és a célállomások közötti adatforgalom hogyan zajlik, és erről úttérképet készít. Ezt a térképet valós időben frissíti, amint új elérhető információkat talál.

A Symantec Security Check ellátja a felhasználókat a szükséges információval, amely segítségével jobban megérthetik és használhatják a szolgáltatást. Egyetlen egérkattintással elérhetőek a biztonsági kockázat statisztikák, vírusdefinícós statisztikák, gyakran feltett kérdések, ingyenes e-mail figyelmeztetések, valamint hálózati rendszergazdáknak szánt információk.

A Symantec Security Check jelenleg angol, német, francia, spanyol, braziliai portugál, olasz, holland, japán, koreai illetve hagyományos és egyszerűsített kínai nyelven áll rendelkezésre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle