Connect with us

technokrata

Oracle pofonok az IBM-nek

Dotkom

Oracle pofonok az IBM-nek

Kedden Pekingben megkezdődött az Oracle Openworld 2002 konferencia, melyen a tavalyi évhez hasonlóan most is jónéhány szitok érte a konkurens IBM-et.

Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója a tavaly Berlinben megrendezett Oracle Openworld 2001 konferencián erős szavakkal illette a konkurens piaci szegmensben is tevékenykedő IBM-et. Idén sem történt ez másképp, Ellison azonban idén még csípősebb hangnemben nyilatkozott. Ahhoz a megjegyzéshez, hogy az IBM egyre nagyobb szeletet hasít ki az adatbázis-kezelők piacából, annyit mondott: “Ha az IBM a tortából eszik, akkor biztosan diétázik, aminek éhhalál lesz a következménye… Magyarázza meg nekem valaki, hogy 3 százalék hogyan lehet több 60 százaléknál?”

Ellison egy Goldmann Sachs féle felmérésre hivatkozott, melynek értelmében a megkérdezett cégvezetők 60%-a az Oracle szoftvereit használta és csak 3% döntött az IBM mellett. Ugyanakkor egy másik (Gartner féle) felmérés szerint az IBM megelőzte az Oracle-t a mintegy 10 milliárd dollár értékű adatbázis-szoftver piac élmezőnyében. Ellison kommentárja: “Ha megkérdezik a Gartner munkatársait, hogyan számolták ki ezt az eredményt, bizonyosan azt fogják mondani, hogy titok. Méghozzá az algebra titka.”

Utolsó késszúrásként még annyit mondott az IBM DB2 szoftveréről, hogy az csak Mainframe-ekhez használható, amit még apáink használtak valaha.

Az idei OpenWorld 2002 konferencia az Oracle 9i Internetes integrálási lehetőségeire helyezi a hangsúlyt. Az európai konferencia június 24. és 27. között Koppenhágában kerül majd megrendezésre, immár OracleWorld néven.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp