Connect with us

technokrata

Kitolható a kedvezmény-megszüntető határidő – nem emel a Matáv

Dotkom

Kitolható a kedvezmény-megszüntető határidő – nem emel a Matáv

A Matáv Rt. július 1-jével nem emeli meg az előfizetési- és percdíjait, emellett a legnagyobb hazai távközlési cég által felmondott szerződés 60 napos felmondási ideje értelmében a kedvezmény legkorábban július 2-án szűnik meg…

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága (NETÉRT) közleményben figyelmezteti a Matáv-előfizetőket arra, hogy a távközlési részvénytársaság levelének keltezése, amelyben megszünteti a Mindenkinek díjcsomag előfizetői szerződését, 2002. április 29. – amelyet sokan május elseje után kaptak kézhez, tértivevényes ajánlott levélben.

A NETÉRT szerint, mivel az előfizetői szerződésben – a felmondás átvételétől számított – 60 napos felmondási idő szerepel, ezért ennek lejárata későbbi, mint a Matáv által meghirdetett július 1-jei határidő. Ezért jogszerűtlen, ha megszüntetik a Mindenkinek díjcsomagot a 60 nap felmondási idő letelte – azaz július 1. – előtt.

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társaságának több tagja is jelezte ezt a Matáv Rt. illetékesei felé, akik azonban azt a választ adták, hogy adminisztratív hiba következtében kerültek a levelek későn szétküldésre, ezért az érintettek előfizetéseit meghosszabbítják augusztus 10-ig.

A Társaság ezért azt javasolja Mindenkinek, hogy kellően vizsgálja meg a felmondó levél érkezésének időpontját, és ha ez a levél május 1. után érkezett (valószínűleg minden esetben) akkor írásban, postán reklamáljon a Matávnál és kérje a 60 napos felmondási idő betartását!

Ráadásul, annak ellenére, hogy a jogszabályok szerint a havi előfizetési díjat 3 százalékkal, a helyi hívások díját pedig legfeljebb 5 százalékkal növelhetné a távközlési társaság a jövő hónap elejétől – erre (egyelőre) nem kerül sor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp