Connect with us

technokrata

Az Infineon felvásárolja az Ericsson Microelectronics-ot

Dotkom

Az Infineon felvásárolja az Ericsson Microelectronics-ot

A félvezetőket gyártó Infineon Technologies 400 millió euróért felvásárolja az Ericsson saját chipgyártó cégét, mellyel a mobilkommunikációs piacon kíván jelentős szerephez jutni.

Amennyiben a részvényalapú tranzakciót jóváhagyják, az üzlet 2002 nyarán létrejöhet. Az Infineon ezáltal az Ericsson stratégiai partnerévé válik, és a hosszútávú együttműködés keretében az Ericsson harmadik generációs (UMTS) mobiltelefon-fejlesztéseiben is részt vesz majd.

Az Infineon közleménye szerint az Ericsson MIC a világ egyik legjelentősebb Bluetooth-alkatrész gyártó cége, mely tavaly 190 millió eurós forgalmat könyvelhetett el.

Ez a stratégiai szerződés jelentős mértékben erősíti a mobilkommunikácios piacon elfoglalt helyünket – nyilatkozta Dr. Ulrich Schumacher, az Infineon AG elnök-vezérigazgatója. Kurt Hellström, az Ericsson vezérigazgatója szerint az Ericsson MIC eladása egy további lépés az Ericsson fő tevékenységére fókuszáló stratégiájában.

A német Infineon 700 munkatársat vesz át a svéd cégtől, a gyár áthelyezéséről azonban még nem született döntés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák