Connect with us

Hirdetés

technokrata

Részletek az Intel következő generációs chipkészleteiről

Dotkom

Részletek az Intel következő generációs chipkészleteiről

A Baniast támogató Odem és Montara GM chipsetekről is sikerült egy picit bővebb információ birtokába jutni.

Az Odem 400 MHz-es FSB-t használ és egészen 1 GB-nyi SO-DIMM memóriát lehet belerakni az ilyen chipkészlettel rendelkező alaplap(ok)ba (ráadásként emellett még támogatja a DDR 200 és 266-ot is, ECC paritással).

Kétszeres, négyszeres AGP-t egyaránt képes használni, és akár 6 PCI kártya kezelését is el tudja látni. Merevlemez csatolók közül az ATA 66/100-at támogatja, s nem maradt ki az USB 2.0 kompatibilitás sem. Belekerült még a Geyserville (Speedstep) III technológia és integrált LAN-csatolóval is rendelkezik (10/100-as Ethernettel vagy HPNA-val). Ezen felül hatcsatornás hang és modemtámogatás is helyet kapott a chipkészletben.

Az északi hub 593 microFCBGA, a déli hub 421 microBGA tokozású. Az északi lesz maga az Odem, míg a déli hub ICH4-M névre hallgat.

A Montara GM chipkészlet az Odem alapjaira építkezik, ám plusz grafikus képességekkel is felvértezték (többek közt integrált 32 bites két- és háromdimenziós grafikus maggal és dinamikus videomemóriával).

Ennek köszönhetően támogatja az UXGA felbontást (1600×1200) is és rendelkezni fog DAC-cal (digital analogue converter) a hagyományos CRT monitorok támogatása érdekében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés