Connect with us

technokrata

Compaq-sikerek – egyesülés előtt

Dotkom

Compaq-sikerek – egyesülés előtt

Elemző cégek szerint 2001-ben a Compaq megőrizte első helyezését a tárolóeszközök piacán.

A HP a minap bejelentette, hogy a Gartner Dataquest által nemrégiben publikált jelentés szerint az egyesülés előtti Compaq Computer Corp. (amely most az új HP része), 2001-ben jelentős tengerentúli piaci részesedést szerzett a tárolóeszközök piacán.

A vállalat a második egymást követő évben őrizte meg első helyezését a belső és külső RAID- valamint a háttértár-hálózati (SAN) berendezések piacán. “Semmi meglepő nincs ezekben a számokban” – mondta Mark Lewis, a HP Hálózati Tárolási Megoldások csoportjának a marketingért és megoldásokért globálisan felelős vezetője. “Mindenki tudja, hogy a Compaq a tárolóeszközök piacvezetője volt. Ma az új HP részeként a teljeskörű megoldások legszélesebb, minden igényt kielégítő választékával páratlan értéket kínálunk a hálózati tárolóeszközök vásárlóinak.”

2001-ben – a Gartner Dataquest jelentése szerint – világszerte a Compaq adta el a legtöbb merevlemezes tárolóeszközt és szállította a legtöbb SAN-t. A Compaq világosan láthatóan nyert a legfontosabb kompetitív területeken, jelentős hasznot elkönyvelve az EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika) régióban, a csendes-óceáni térségben és Latin-Amerikában.

“Annak az oka, hogy ilyen erős növekedés tapasztalható ezeken a piacokon, az, hogy a vásárlók teljes megoldásokat akarnak – a szerverektől a tárolóeszközökig – egyetlen gyártótól, aki megfelelő árat és teljesítményt tud nyújtani” – mondta Lewis. “A Compaq mindig is pont ezt kínálta előnyként, és ez csak erősödött az új HP-vel.”

A Gartner Dataquest szerint a Compaq megszilárdította globális vezető szerepét a leszállított terabájtok (belső és külső tárolók), a leszállított SAN-egységek, a külső RAID-vezérlőkre épülő linuxos tárolóeszközök piacán, illetve a csendes-óceáni régióban a külső RAID-vezérlőkre épülő tárolóeszközökből származó gyári bevételt illetően.

Májusban a HP bejelentette az új cég számára készített, a tárolóeszközökkel kapcsolatos terveit. Bemutatta a vállalati vásárlóknak szóló hároméves termékkibocsátási tervét és részletesen ismertette a felső-, közép- és alsókategóriás megoldásokat.

A cég felvázolta a tárolásról alkotott jövőképét: egyfajta “közműszolgáltatás”, amely a megfelelő információt tudja biztosítani bárkinek, bárhol, bármikor. A Compaq ENSA architektúrájára épülő StorageWorks megoldásokkal és a HP beépített OpenView szoftverével az új cég a jelenleg kapható legátfogóbb tárolóeszköz-terméksort fogja kínálni, amely egyetlen más cég kínálatával sem hasonlítható össze.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp