Connect with us

technokrata

A közeljövő mobil Intel processzorai

Dotkom

A közeljövő mobil Intel processzorai

Az elkövetkező fél évben folyamatosan gyorsulnak a noteszgépekbe szánt processzorok, a teljesítménynövekedés mellett azonban új fejlesztések is megjelennek.

Amint arról már korábban hírt adtunk, az Intel június 24-én kezdi szállítani mobil P4 processzorainak 2 GHz-es változatát. Ezt nem követi majd a notebookokba szánt processzorok piacának lanyhulása – a negyedik negyedévben (pontosan nem megjelölt időpontban) bemutatkozik a 2,2 GHz-es Pentium 4-es, a jövő év első negyedében pedig a 2,4 GHz-en működő verzió.

Ez utóbbival együtt megjelenik a Montara-GML platform is, amely még az idei év végén piacra kerülő mobil Celeron processzorokat tartalmazó notebookokban jelentkezik először.

Szintén a következő év első negyedében jelentkezik a Banias – 1,4, 1,5, 1,6 GHz-es sebességeken. Az ehhez a processzorhoz való 30 dolláros Montara-GM chipkészlet várhatóan a jövő év második negyedévében kerül bemutatásra.

Fejlődés jellemzi az alacsony és az ultraalacsony energiafelhasználású processzorok piacát is – az előbbi szegmensben megjelenik a Pentium III-M 933 MHz-es és 1 GHz-es változata, míg az utóbbiban először a 800 MHz-es, majd a 850 MHz-es processzor megjelenése várható.

A Tualatin-magos processzorok alacsony energiafelhasználású modelljeiből a 800 MHz-es példányok 134 dolláron kerülnek forgalomba, az ultraalacsony energiafelhasználású szériában a 700/733 MHz-es darabok pedig 145 dolláros áron.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle