Connect with us

technokrata

Elemzők szerint fellendülés várható a chippiacon

Dotkom

Elemzők szerint fellendülés várható a chippiacon

A Semiconductor Industry Association és a Banc of America Securities elemzői szerint elképzelhető, hogy a recesszió után egyfajta emelkedés következik be a chipek piacán.

Az integrált áramköri lapkák globális eladása 19,4 százalékkal esett vissza áprilisban (amely időszak alatt 11,07 milliárd chip került eladásra) az előző évhez képest, azonban az iparág pangása újból a fellendülés felé tart – állítja az elemzők egyik csoportja.

Doug Andrey, a Semiconductor Industry Association vezető analitikusának elemzése szerint az iparág jövedelme a lehető legalacsonyabb pont elérése után végre emelkedő tendenciát mutat – ez a fejlődés azonban kifejezetten lassú lefolyású lesz.

Ennek legelső jele az volt, hogy a vezeték nélküli szektor vezetésével az eladások 3,1 százalékkal már márciusban megnövekedtek – így egyértelmű, hogy egy emelkedő ciklus elején állunk – mondta Doug Andrey.

A hírek meleg fogadtatásban részesültek – tekintettel a tavalyi mély recesszióra, amelyet az iparág már harmadszorra szenvedett el. A nehéz időszak során a chipgyártók 13 milliárd dollárnyi raktárkészletet halmoztak fel.

Douglas Lee, a Banc of America Securities félvezetőkkel foglalkozó elemzője szerint a talpraállás elérhető, azonban a hozzá vezető út nem lesz akadálymentes. „A probléma valódi megoldásához a végfelhasználói piac javulására lenne szükség – reményeink szerint azonban a növekedési arányok már az év végére elérik a megfelelő méreteket”.

A komputerek iránti kereslet kedvezőtlen alakulása ellenére az ázsiai piacon az előző hónapban már javában érzékelhető volt a fellendülés. Kínai vonatkozásban a félvezetők 12,1 százalékos növekedést eredményeztek a tavalyi időszakhoz képest, így áprilisban már 3,97 milliárd dollár bevételt hoztak a gyártók számára, amely márciushoz képes 5,7 százalékos javulást jelent.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle