Connect with us

technokrata

További leépítések és költségcsökkentés az IBM-nél

Dotkom

További leépítések és költségcsökkentés az IBM-nél

A költségmegtakarítások mellett az IBM közel másfélezer munkahely megszüntetését is tervbe vette. Az átszervezések hozzávetőlegesen 2,5 milliárd dollárba kerülnek.

Az IBM e héten tett bejelentése szerint 1.500 munkahelyet szüntet meg az amerikai félvezetőket gyártó mikroelektronikai ágazatban, amely a legutóbbi elbocsátássokkal együtt a folyamatban lévő átalakítási program egyik fontos része.

Bár a társaságot érintette legkevésbé az iparág recessziója, Sam Palmisano vezérigazgató mégis orvosolni próbálja valamilyen úton-módon a részvények több mint harminc százalékos értékvesztését, emellett a vállalatot az új technológiai igényekhez kívánják igazítani. A leépítések és az átszervezés fedezésére a világ legnagyobb számítógép-konszernje 2,5 milliárd dollárnyi céltartalékot képzett.

Ezt megelőzően a Hitachi Ltd. 2,05 milliárd dollárért igyekezett megvásárolni az International Business Machines Corp. merevlemez-gyártó részlegét, annak érdekében, hogy a továbbiakban egyesített erővel induljon a piac 1/5-ének meghódításáért, árengedményeivel kísérelve meg riválisai helyzetének aláásását.

A vásárlás által japán harmadik chipgyártója első lépésében 70 százalékos tulajdonrészt szerez, a maradék 30 százalékos részesedését az IBM három év alatt csökkenti le, hogy a továbbiakban az adattárolási rendszerekre és szoftverekre összpontosíthasson – nyilatkozta Scott Brooks a világ legnagyobb komputer-gyártójának szóvivője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp